Telefonda sürekli reklam çıkıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Mobil telefonlarda uygulama kullanırken veya internette gezinirken sürekli ekrana reklam geliyorsa bu haberdeki yöntemleri uygulayarak reklamları engelleyebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Günümüzde akıllı telefonlar oldukça yoğun kullanıldığından dolayı zararlı malware virüslerin hedefe konumuna gelmiştir. bu saldırılardan sonra kullanıcılar tarafından sürekli  “Telefonda sürekli reklam çıkıyor” şikayetleri artmaya başladı. Bilgisayar korsanlarının piyasaya sürdüğü en bilinen virüsler android ve iOS cihazlarını hedef almaktadır. Rus güvenlik ve yazılım firması DR.web’in yayınladığı raporlara göre Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya kıtalarında 350.000 cihaza virüs bulaşmıştır. Bu virüslü cihaz sayısıda her geçen gün artmaktadır. Bootkitler , Oldboot ve malware tarzında virüsler telefonları esir almaya devam ediyor.

Akıllı telefonlarımız artık bilgisayarların yerini aldı. Bütün güvenlik gerektiren işlemlerimizi telefonlarımız üzerinden yapmaya başladık. Telefonlarımızda bankacılık işlemlerini yaparken ayrıca kişisel veriler, resimlerimiz, kişisel hesaplarımız, sosyal medya hesap bilgilerimiz de akıllı telefonlarımızın içerisinde yer almaktadır.  Bundan dolayı telefonlarımızın güvenliği artık çok önemli bir konuma gelmiştir.

Telefonlarımıza bir virüs bulaştığında bir çok belirti ortaya çıkmaktadır. Android ve iOS telefonlara bulaşan virüsler tamamen para kazanmak için ekrana çıkarak veya internet aramalarınız engelleyerek istemediğiniz reklamların çıkmasını sağlamaktadırlar.

Telefonda sürekli reklam çıkıyor

Telefonlarımıza yüklenen spam siteleri veya reklam amaçlı gelen arama motorlarını temizlemek için bir kaç farklı yöntem bulunmaktadır. Telefonunuzda bulunan varsayılan uygulamaları manuel olarak değiştirmeniz ne yazık ki sorunuzu çözmeyecektir. Bu aşamada ilk olarak yapmanız gereken telefonunuzun uygulama yöneticisine girerek tanımadığınız uygulamaları silmenizdir. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki işlemden sonra ise internet tarayıcınızın ön belleğini temizlemeniz bu virüslerden kurtulmanız için etkili bir yöntem olabilir. Telefonunuzda varsayılan olarak yüklü olan tarayıcınızın ve sonradan google play storeden indirdiğiniz tarayıcıların önbelleğini temizleyiniz. Bunun için “Ayarlar – Uygulamalar – Uygulamaları Yönet “ adımlarını takip ederek aşağıdaki ekrana ulaşıp önbelleği sil veya verileri sil yazısına tıklayınız.

Telefonda sürekli reklam çıkıyor

Diğer bir yöntem ise etkili bir antivirüs uygulaması telefonunuza yüklemenizdir. Bu aşamada sizlere MalwareBytes uygulamasını tavsiye edebiliriz.

Bu işlemlere rağmen halen reklamlar telefonunuzda çıkıyorsa yapmanzı gereken telefonu fabrika ayarlarına döndürmektir.

Android için: Ayarlar / Yedekle ve Sıfırla / Fabrika verilerine sıfırla

iPhone için: Ayarlar > Genel > Sıfırla  – Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil 


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 14:43

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak