WhatsApp iki adımlı doğrulama şifre unuttum kaldırma

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

WhatsApp uygulamasında iki adımlı doğrulama şifresinin unutulduğunda kapatma şifre sıfırlaması için e-posta gönderme seçeneğinin olduğunu biliyor musunuz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp iki adımlı doğrulama şifresini unuttum kırmak için ne gibi bir işlem yapmanız gerektiğini resimli anlatımımız da bulacaksınız. Sizlere anlatım dışında farklı bir yöntemin olmadığını ve %100 çözüm diyebilinecek bir anlatım sunacağız.  

Bu özelliğin uzun bir zaman önce farklı bir adla karşımıza çıktığını belirtelim. Zamanla geliştirilip adı değiştirildi ve uygulama kullanım oranına göre günümüzde çok az sayıda insanın kullandığını belirtelim. Öncelikle bu yeniliğin WhatsApp’ a her girildiğinde karşınıza çıkmadığını belirtelim. Tahminen 1-2 ayda bir parola istenilmekte. Bu seçeneği açanların belki üçte birinin zaman zaman şifre unuttum durumuna düştüğü oluyor. Burada geliştiricinin yaptığı üç güzellik var ve bunlar gerçekten önemli bir seçenektir diyebiliriz.

İki adımlı doğrulama şifremi unuttum diyenlerin:

Öncellikle ilgili ayardan bunu açtığınızda size yarın unuttuğunuzda şifre sıfırlamanın yapılabilmesi için bir e-posta girmeniz istenilir. Bu unutanlar içinde ikinci bir seçenek olarak uygulamayla iletişime geçilmesi için bir buton eklidir. Bunlara ulaşılmadığında ise 7 gün içerisinde erişim yapamadığınızda uygulama bu günden sonra tekrar kurulduğunda bu parolanın istemilmediği vurgulanıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1. WhatsApp şifre sıfırlama için e-posta gönderme yöntemi.

  • Tekrar uygulama kurulumda veya parola ekranında “Anahtarınızı mı unuttunuz” şeklinde bir öneri var. Burada dokunuyorsunuz.
  • “E-posta gönder” ile şifre değiştirme ya da silme işlemi başlatıyorsunuz.
  • Gelen URL bağlantısına tıkladığınızda onay ekranı geliyor ve seçeneğe tıklıyorsunuz.

Eğer e-posta gelmiyor veya mail şifremi de unuttum diyorsanız bu seferde “Destek al” diye bir seçenek sunuluyor.

2. Destek al ile sıfırlama yöntemini deneyeceğiz.

  • Burada size sorun açıklamanızı yapmanız için bir ekran açacaklar. 
  • Alana durumunuzu açıklayıcı bir dil kullanarak anlatınız.
  • Altında + simgesini tıklayarak ise sıkıntıyı gösteren bir ekran görüntüsünün eklenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Burada kesin şu zamanlarda dönüş diye bir bilgi yer almıyor. Ama bir kaç gün tekrar bunun denenmesi gerekebilir.

3. Bekleyerek otomatik bu özelliğin kapanmasını sağlayabilirsiniz.

  • 1 Hafta bir şey yapmadan beklemeniz ve sonrasında uygulamanın yeniden yüklenmesinde size bu şifrenin sorulmayacağını belirtelim.
  • Bir problemle karşılaşılırsa başka bir telefonda denenmesini öneririz. Web sürümüyle de bir test edilebilir.

media 1425

  • Aşağıdaki görselde size bahsettiğimiz gün bilgisi yer alıyor. WhatsApp anahtar ilgisi kullanıcının belirlediği 6 hanali bir şifredir. www.andronova.net

media 1428

  • Yardım alanı normalde uygulamanın ayarlarında yer alıyor ama girdiğinizde parola istenildğinden dolayı size bu şekilde erişim hakkı veriliyor.

media 1430

E-posta ile şifre sıfırlamasını yaptıysanız çok kısa bir sürede mail gönderilmiş oluyor. Eğer sıfırlama e-postası gelmiyor ise bu seferde 10-15 dakika kadar bekleyip ve sonrasında bir kez daha talep edebilirsiniz. Uyarımız çok sık yapıldığında belli bir gün tekrar yapmanıza izin verilmeyeği ve yine denerseniz güvenlik durumlarında şüpheli olarak algılanıp işlem yapmanıza izin verilmeyecek. Hatta kod bağlantısı gelse dahi geçersiz olacaktır.

media 1433

Buradaki görüntüleri çoğu web sitesinde görmemiş olabilirsiniz. Gelen mail içeriğinin nasıl olduğunu gösteren bir görseldir ve şu kadar bir sürede işlem yapmanız gerektiği konusunda bir bilgilendirme de içermemekte. Eğer sizin böyle bir talebiniz yoksa gelen bağlantıya tıklamamanız gerekiyor. Biri hesabınızı çalmış veya ulaşmaya çalışıyor olabilir.

iki adımlı doğrulamanın kaldırılması


Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2020, 00:57

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir