Apple Watch Türkiye Fiyatı ve Satış Tarihi Belli Oldu!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple‘ın San Francisco’da gerçekleştirdiği etkinlikte tanımını yaptığı popüler akıllı saati Apple Watch, nihayet Türkiye‘ye geliyor. Apple, yaptığı resmi açıklama ile popüler akıllı saati Apple Watch ‘un Türkiye satış tarihi ve fiyatını duyurdu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple tarafından Apple Watch‘a yönelik paylaşılan görsel ve bilgilerde, Apple Watch’un Türkiye’ye 31 Temmuz 2015 tarihinde saat 07:01’de geleceği ve o andan itibaren satın alınabileceği belirtildi.

apple-watch-turkiye
Apple Watch Türkiye Fiyatı ve Satış Tarihi Belli Oldu!

Yurt dışında daha çok fiyatıyla sansasyona sebep olan Apple Watch’un Türkiye fiyatı ise yine aynı seviyelerde olacak. Buna göre Apple Watch Türkiye fiyatı şöyle:

Apple Watch Sport: 1.249 TL-1.399 TL
Apple Watch: 1.999 TL-3.899 TL
Apple Watch Edition: 34.000 TL-56.000 TL

Türkiye’de Apple Watch Edition’a 56.000TL kim verir bilemeyiz ancak bunun sayısının çok olmayacağını tahmin etmek zor değil.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple‘ın ilgiyle beklenen akıllı saati geçen haftalarda satışa sunuldu. Bu saati merakla bekleyen ve hemen alıp kullanmak isteyenler için dövmesiz bir vücuda sahip olmaları gerektiği ortaya çıktı.

Apple akıllı saatin ilk alıcıları sosyal medyada şikayet ve isyanlarını (Dövme skandalı) etiketi altında dile getiriyorlar. Apple Watch’ın dövmeden etkilendiği ve nabız okumak için sahip olduğu sensörlerinin bilek bölgesinde bulunan mürekkep yüzünden işlevini yapamadığı anlaşıldı.

Reuters ajansı, sol kolunda siyah bir dövmesi olan muhabirinin saatinin de dövme üzerine takıldığında gelen mesajlarla ilgili uyarıları yapamadığını bildiriyor. Şikayetlerini dile getiren kullanıcılar saati koluna taktıklarında açılan kilidin dövmeli cilt üzerinde çalışmadığını belirtiyorlar. Akıllı saatin bu gibi sorunlardan etkilenerek tam anlamıyla çalışmadığı anlaşılıyor.

Apple’ın internetteki destek sayfasında dövmenin kalp atışı ölçümlerini etkileyebileceği söyleniyor fakat diğer şikayetlerle ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Apple temsilcilerinden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yapılan bir araştırmaya göre, ABD’de saati kullanabilmek için dövme sildiren kişi sayısının büyük bir oranla arttığı görülüyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir