WiFi Direct Nedir telefonlarda nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Telefonlarda yer alan bilgilerinizi farklı telefonlara aktarmada kullandığımız WiFi Direct nasıl kullanılır sorunuzun cevabı bu haberimizde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Teknolojinin gelişmesi ile artık her dosyamızı mobil cihazlarda taşımaya başladık. Bundan dolayı bu dosyaların ihtiyaç halinde farklı telefon veya mobil cihazlar ile dosya katarımı paylaşımıda önemli hale gelmiştir. Peki telefonumuzda var olan bir dosyayı biz farklı telefonlar ile nasıl paylaşabiliriz. İşte bu sorunuzun cevabını bu haberimizde bulabilirsiniz.

İlk dosya aktarımın başladığı eski modellere şöyle bir bakalım. Bir dönem en çok kullanılan telefonlardan biri olan ve zamanında efsane olan nokia telefon markasının 6600 modelinde başlayan Bluetooth ile dosya aktarım işlemleri günümüze kadar en son çıkan telefon modellerine kadar aynı yöntem ile devam etmektedir. 

Bluetooth dosya aktarım sistemi ile dosyalarımızı farklı telefonlara aktarmaya devam ediyoruz. Ayrıca bunların dışında şuan en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp ve e-posta sistemide Bluetooth özelliğinin yanında kullandığımız farklı dosya aktarım yöntemlerimizdir. Şimdi ise burada paylaşacağımız yöntem ise WiFi Direct ismiyle adlandırılan ve internetinizi harcamayan aynı zamanda diğerlerinden daha hızlı aktarım yapan bir sistemden bahsedeceğiz.

WiFi Direct Nedir telefonlarda nasıl kullanılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WiFi Direct Nedir telefonlarda nasıl kullanılır

WiFi Direct Nedir sorumuza cevap vererek makalemize devam edelim. İki farklı wifi özelliği bulunan telefonların veya mobil cihazların birbirleri ile wifi bağlantı özelliğini kullanarak dsoya aktarmasıdır. İlk önce bu teknoloji bulunduğu dönemlerde wifi 2p2 ismi ile telefonlarda yerini aldı daha sonra ise yazımızın başlığında da adını aldığımız şeklinde adlandırılmaya devam edildi. Bu dosyaların gönderilebilmesi için iki cihazda da wifi bağlantı özelliğinin bulunması gerekmektedir. Wifi özelliği ile birbirine bağlanan telefonlar kablosuz bağlantı ağı temeline dayalı cihazlar aynı bluetooth sisteminde olduğu gibi dosyalarınızı birbirinize gönderilebilirsiniz.Bu iki sistem de de dosya gönderim mantığı ve gönderim şekli aynıdır. Aralarındaki tek fark bluetooth teknoloji yerine wifi teknolojisi kullanılmaktadır.   

Peki gönderim hızı nasıldır ? Şuan mobil telefonlarda kullanılan teknolojide WiFi AC ve AC standartları ile gönderim hızı Gigabit hızlarına ulaşılabilmektedir. Şimdi bu anlattığımız duruma örnek verecek olursak 2 Gb büyüklüğünde bir veriyi 1 ve 2 dakika zaman diliminde gönderdiğiniz telefona gönderilmektedir. WiFi Direct sistemini kullanabilmeniz için telefonunuzun wifi ayarlarınızdan WiFi Direct kullanım ağını aktif etmeniz gerekmektedir. Telefonunuzda  sistemi açtıktan sonra aynı bluetooth sisteminde olduğu gibi cihazı sistemde aratınız. Bulduğunuz cihazı seçerek cihazlar arasında eşleşmeyi sağlayınız. Telefonlarınızı eşleştirdikten sonra dosya aktarıma başlayabilirsiniz.

Son olarak dosya paylaşım seçeneklerine girdiğinizde diğer paylaşımların yanında WiFi Direct seçeneğinide göreceksiniz.


Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 21:23

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir