Alınabilir en iyi All in One PC modelleri hangileri

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Hangi All in One PC bilgisayar almalıyım diyerek model önerisi almak isteyenler için önerimiz birden fazla yerdeki kullanıcı yorumlarının incelenmesi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Genelde firmalarda kullanım oranı daha yüksek olan bu sistemler yavaş yavaş ev kullanıcılarında tercih etmeye başladığı sistemler haline geldi. Normalde oyun amaçlı alınıyorsa ve aşırı şekilde oyunda kullanılıyorsa bizim önerimiz masaüstü bilgisayar olacaktır. Nedeni parça değişiminin daha kolay olması. Bu sistemlerin çoğunda ekran kartı anakart üzerinde bulunduğundan dolayı çok zahmetli ve masraflı bir iş olabiliyor. Üstüne birde komple anakartın değişmesi gerekebiliyor.

Kısaca uzun saatlerce oyun oynamayanların, kasa ve yer kaplamasından rahatsız olanların tercih eeceği bir teknoloji diyebiliriz. Biz kablosuz olarak sistemi kullanıyoruz ve bu ikinci bilgisayarımız. Uzun yıllar Sony kullandık ve şimdi HP ile devam ediyoruz.

Öncelikle bizim önerimiz işlemci için i5 ve üzeri (8. Nesil ve üstü), RAM olarak 16 GB ve disk SSD olarak düşünmeniz olacak. Disk markası olarak biz Samsung EVO ve HP kullanıyoruz. Ekran tarafında 2 GB ve üstü kesinlikle tercih edilmeli.

Derli topluysanız ve kalabalıktan hoşlanmıyorsanız, kesinlikle böyle bir PC tercihiniz olsun. Tabi laptop işinizi görüyorsa daha mantıklı olabiliyor. Ama bize göre ekran büyüklüğü ve kullanış açısından dizüstü pek işimize yaramıyor. Artı bir türlü alışamadık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ekran kartını zorlayan işlemlerden dolayı her zaman harici ekran kartının tercih edilmesi daha mantıklı oluyor. Yazımız hem tecrübeden hem bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır.

Alınabilir en iyi All in One PC modelleri hangileri

iMac yeni modelleri

Şu aralar Apple’ ın ürünleri çok gözde diyebiliriz. M1 işlemcili sistemlerinin performansı tartışılmaz. Yeni çıkan iMac modeli alınacak ürün listesinin başlarında. 4.5 K Retina 24 inç ekran ve özelleştirilebilir donanımla bütçenize göre değişken bir tercih olacak. Tabi diğerlerine göre fiyatı çok pahallı gelebilir.

HP modelleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çokça modellerle karşılaşacağınız bir markadır. Hem parça hem servis ağı geniş diyebiliriz. Ekran kısmında FHD IPS, disk SSD, RAM 8 / 16 (NVme) seçenekleri ve işlemci kısmında AMD Ryzen ve İntel bulunmakta.

Dell Inspiron 

İntel i5, RAM 8 ve 16, ekranda MX330, disk olarak SATA ve SSD modelleri yer alıyor. Ekran büyüklüğünün ise genelde 24 inç (FHD) oluyor.

Acer Aspire

Çok eski markalardan biridir. Laptop piyasasında eskiden beri uygun fiyatlı ürünler olarak akılda yer ediyor. Ekran özelliği ve boyutu yukarıdakilerle benzer. İşlemci olarak 10 nesil i5 yer alıyor. Diğer donanım bilgileri hemen hemen aynı diyebiliriz. Burada modellerin sonunda versiyon farklarını görebilirsiniz. Bu durum ise donanıma yansıdığını göreceksiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.