Android Go Edition sistem gereksinim şartı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android Go Edition güncellemesinden ve Google mobil servislerinden yararlanacak cep telefonları için önemli bir şart gelebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google’ un uygun fiyatta satışa çıkarılan telefonlar için çıkardığı Android Go Edition sürümü için önemli bir karar gelebilir. Düşük donanımlı cihazlarda rahat kullanım imkanı sunulan bu işletim sisteminin normal sürümlerden farkı donanımı zorlayan özelliklerin yer almaması. Bir nevi Android’ in saf haline yakın gibi bir şey. 

Arayüz daha sade ve donanımı zorlayacak uygulamaların yer almadığı bu yazılımı düşük donanımlı cihaz kullananlara tavisiyemiz olacak.

Google, Android Go Edition sistem gereksinimlerinde RAM şartında bazı değişimler olabilir. Android 11 ile satışa sunulan 2 GB veye daha alt bir RAM bulunan cihazlarda Android Go kullanım zorunluluğu getiriliyor. Örnek bu yılın 4. çeyreğinde 2 GB veya altı RAM olan ve Android 10 kullanılarak satışa çıkan modellerde zorunlu hale getirildi.

Bu yazılım ilk olarak 2017′ de hizmete alındı ve RAM gereksiniminde 1 GB veya altı yer alıyordu. Android 9.0 kullananlardan bazıları bu yazılımı kullanmakta ama daha üst sürümlerin şartlarından biri ise gereksinim şartına uymayan modellerde Android 11′ in mobil servislerinin çalışmayacağı vurgulanıyor. RAM olarak 512 örnek gösteriliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nisan ayında bu yazılımın yapılandırma kılavuzu şeklinde bir belge sızdırıldığını ve burada yer alan bilgilerden yola çıkıldığı söyleniyor. Tabi aylar önce alınan kararlarda değişime gidilen kısımlar olabilir.

Android Go Edition sistem gereksinim şartı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak