Fortnite Google Play' dan indirmeye açılabilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Fortnite, Google Play Store üzerinden APK dosyası belki indirmeye sunulabilir. Google ile anlaşamayan oyun geliştiricisinin uzlaşmak için görüşmelere başladığı açıklandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

En çok oynanan oyunların başını çeken PUBG’ tan sonra birde Fortnite oyunu hızla yayılıyor. Önemli bir oyuncu sayısına ulaşan şirketin Google ile anlaşmazlığı nedeniyle Google Play Store’ de oyun yer almıyor. Oyun geliştiricisi Epic Games, Fortnite oyununu kendi web sitesinde indirmeye sunuyor. Tabi bu durum değişebilir!

Oyun şirketinin Google ile anlaşmazlığı satın alımlarda Google’ un %30 komisyon alması. Oyun şirketi bu komisyonu fazla bulmasından dolayı bir türlü anlaşamamışlardı. Birde buna şirketin kendi ödeme ağını kullanmak istemesi eklenmişti.

Google Play, Android kullanıcılarının vaz geçmediği mağaza olarak lider konumda. Bunu görmezlikten gelemeyen Epic Games, Google ile masaya oturdu ve bir uzlaşmaya varmaya çalışıyor.

Bazı kullanıcıların güvenlik sebebiyle farklı indirme kanalına yönlendirilmek istememesinden dolayı geliştiricinin bir çıkar yol bulmak adına Google ile görüşmelere başladı. Lakin hala kendi ödeme sisteminde kararlı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fortnite satın almada “V-Bucks” kullanımı

Geliştiricinin kullandığı sanal para “V-Bucks” olarak biliniyor. Bu ödeme planıyla işlemler yapıldığında ödeme direk oyun geliştiricisine gidiyor. İşte bu yüzden bu durum Google politikalarıyla çelişkili olduğudan dolayı bakalım nasıl bir çözüm bulunacak?

Faturalandırma Google’ un hassas kurallarından biri. Söylentilere göre belki özel bir anlaşma yoluna gidebilirler. Tabi bu durum gerçekleşirse diğer uygulama ve oyun geliştiricileri de devreye girebilir.

Fortnite Google Play' dan indirmeye açılabilir

Fortnite indirme dosyası

  • epicgames.com/fortnite/tr/home adresine giriniz.
  • iOS (iPhone), PC (bilgisayar) / Mac, PS, Xbox veya Nintendo seçiniz.
  • hesabınız varsa direk indirmeye yönelir yoksa giriş için “Kayıt ol” hesap açma ekranı gelir.
  • Giriş bilgileri dolduruldu hesap oluştur ile işlem tamamlandıktan sonra APK dosyası inecektir.
  • Yakında belki Google’ un mağazasından daha kolay indirebilirsiniz.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir