Haarp teknolojisi deprem ile gündeme geldi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Haarp teknolojisi deprem etkisi tekrardan gündeme geldi. Zaman zaman tam izah edilemeyen sarsıntılar için, yapay deprem söylentileri peş peşe geliyor. Böyle bir teknolojinin varlığı biliniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İzmir depremi ile Haarp teknolojisinin gündeme gelmesiyle komple teorileri başını aldı gitti. Bu sistemin ne işe yaradığı ve mümkün olup olmadığı yönünde bir haber hazırladık.

Öncelikle İzmir’ e geçmiş olsun diyor ve Allah yardımcıları olsun dileğimizle yazımıza başlıyoruz. Ara ara doğal afetlerde gündeme gelen Haarp teknolojisi, İzmir’ de yaşanan depremle tekrar gündeme geldi. Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda deprem etkisi oluşturan teknolojiye sahip gemi depremden önce geldiği ve daha öncede başka bir afette Türkiye’ ye geldiği yönünde iddialar dolaşıyor. 

Komple teorisi olarak konuşulan konulardan biri olan bu gemi gizemi tartışmalara neden oldu. Çoğu bu teknoloji hakkında pek bir şey bilmemekte ve dış güçlerin işi diyenlerin sayısı az gibi değil.

Haarp teknolojisi deprem etkisi

Sahte haberlerin sık sık dolaştığı alan sosyal ağlarda bilgi kirliliği aşırı arttı ve bu konuda hem ağlar hem devletler bazı kuralları devreye aldı. Ülkemizde de yeni hayata giren sosyal ağlarla ilgili düzenleme çok konuşuldu. Bir kesim özgürlüğü savunsa da başka bir kesimde kişisel hakların hiçe sayıldığı ortamlar olarak görmekte. Tabi insanın başına gelmeyince bir şeylerin farkına varamıyor. Rahatsız olduğunuz sizin ve ailenizle alakalı yapılan görsel ve yazılı paylaşımlar bazen hayatınızı kabusa çevirebiliyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Haarp, yapay depremle, iklim kontrolü ve zihin kontrol silahı olarakta adlandırılabiliyor. Bu teknoloji için henüz gemiyle taşınabilecek bir halde olmadığı vurgulanıyor. Paylaşılan görseldeki gemilerin radar ve petrol ile alakalı gemiler olduğu belirtiliyor. Haarp için 130 dönümlük bir alana yayılan ve bunu taşıyabilecek henüz bir gemi olmadığı söylenmekte.

Bu sistem VLF / ELF dalga aracılığı ile iyonosfer katmanı incelemelerinde kullanmak için oluşturulmuştur. Alaska üzerinden konumlandırılan bu sistem, uzayda manyetik alanların çizgileri boyu ilerlerken nasıl bir sonuç doğurduğu yönünde yapılan çalışmaları içerir. Norveç’ in geliştirdiği bir teknolojinin Haarp sistemine benzer bir çalışma mantığı olduğu söyleniyor.

Haarp teknolojisi deprem ile gündeme geldi
Haarp teknolojisi deprem

Sıradaki: Google Play borç para alma

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.