Huawei HarmonyOS kullanımı başlıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei HarmonyOS kullanımı Huawei Mate 30 Lite başlıyor. Bu yıl çıkacak yeni işletim sisteminin çok yönlü alanda kullanılması hedefleniyor. HarmonyOS indirmek için testler başlanabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei işletim sistemini bugün resmi olarak ilan etti. Şu an için çıkarılacak yeni Huawei cihazlarda HarmonyOS sistemini test edeceğini ve bu yıl sonunda Mate 30 Lite için iki yeni modelin çıkacağı, birinde Huawei’ nin yazılımı ve diğerinde ise Android Q olacak.

Huawei, Mate 30 Lite Çin modelinde HarmonyOS kullanacak ve Avrupa modelinde ise Android Q kullanacağı bekleniyor. 

ABD gerginliğinin azaldığı günlerde Huawei yolundan dönmeme kararı alarak bağımsız olabilmek için çoğu alanda kendi teknolojisinden yararlacak. 

Huawei Hoparlör, sensör ve internet alanında kullanılan cihazlarda kendi yazılımını kullanma kararı aldı. Bu alanda ek gereksinimler için bazı anlaşmalarda yapıyor. Bunla alakalı uygulama geliştirmede bazı atılımlar için görüşmeleri sürdürüyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

HarmonyOS alt yapısı mikro çekirdek olarak açıklandı. Uzun zamandır acaba Huawei sisteminin alt yapısı Android mi olacak soruları dolaşırken tamamen bağımsız olabilmesi için bu fikirden uzaklaşarak tam bağımsız işlere imza atacağını gösteren şirket ilk HarmonyOS çalışan cihaz olarak Honor televizyonu seçti.

Yeni işletim sistemi, az kaynak tüketimi ve yüksek performans sergileyecek. Minimum geçikmeyle karşılaşacağınız Huawei sistemi bakalım diğer markaların telefonlarında çalışabilecek mi?

Huawei HarmonyOS kullanımı başlıyor

HarmonyOS güvenli mi sorusu için TEE güvenlikle geleceği duyuruldı. Aynı zamanda da çoğu kodlama dilini destekleyecek. Java / Javascript, C / C++ ve dahası.

HarmonyOS, hızlı çalışacağı hususunda önemli açıklamalar geldi. Yüksek performansı düşük tüketimle sağlanacak. Yanıt geçikmesi minimuma inceke ve stabil çalışması hedeflendiğinden testler sürekli devam edecek.

Google yazılımlarıyla çalışacak sistemin ileride Android’ den bağımsız hareket edebileceğini belirten Huawei, Linux ve HTML5 uygulama desteğini de verecek.

Huawei HarmonyOS 1.0 bu yıl kullanımda olacak. Sonraki 3 yıl çok sayıda alanda kullanıma açılacak. Örnek giyilebilir ürünlerde kullanımı bekleniyor. Otomobilde ve akıllı ev teknolojilerinde.


Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2019, 17:25

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir