Inverter klima ne demek ECO Inverter nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Inverter klima ve ECO Inverter aynı kategoriye ait olsa da model olarak ayrı tutabiliriz. Soğuk havalarda ve sıcak havalarda hangi klima tipi tercih edilmeli Inverter klima nedir yazısında.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Inverter klima, enerjinin daha verimli halde kullanılmasını sağlamasıyla bilinir. Türkçe olarak çevirici anlamına gelmekte. Çeviriciden kasıt elektrik akım için belirtilmekte. Bu klimalar dalgalı akım yerine doğru akım motoru ile çalışır. Isıtmanın veya soğutmanın yapılmadığı anlarda enerjide tasarruf sağlar.

Inverter klimalar, bulunduğu yerdeki pis kokuyu temizlediği gibi çok az partiküllerin temizlenmesi bile çok kolay oluyor. Karbon filtre sayesinde bulunduğunuz bölgedeki kötü kokuların bile farkına varmazsınız. Klima çalıştıktan sonra belli bir zaman sonra fan devreye girerek istenmeyen kokuların önüne geçilmiş olunuyor.

Inverter klimanın bakımı da kolay oluyor. Sök çıkar tak gibi basit adımlara sahip. Rahat şekilde bir uzmana ihtiyaç olmadan yapılabiliyor. Tabi servis bakımları hariç. 

Inverter klimalar, kış aylarında -15 ve sıcak havalarda ise 40 C kadar performans sağlar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Inverter klima enerji tasarrufu nasıl sağlar?

Burada tasarruf birazda klima kullanımla alakalıdır. Örnek günde 2-3 saat çalıştırılacak klima için bu tipler önerilmemekte. Bunun için A sınıfı hatta hani AA / AAA+ gibi modeller tercih edilmelidir. Klimada dur kalk yani belli aralıklarla çalışmasına bağlı enerji tasarrufu gündeme gelir. Gün boyu çalıştırılacak bir klimanın sürekli dur kalk olacağından kesinlikle bir inverter klima alınmalı.

Inverter klima ne demek ECO Inverter nedir

ECO Inverter nedir?

ECO, Inverter özelliği sayesinde yüksek verimler alınmasını sağlayan bir model. Verimli çalışması için kompresör, mikro PC kontrolü, konderser ve bazı yenilikler kullanılıyor. Bazı ECO modellerde enerji tasarrufu yarı yarıya bazende daha fazla sağlanabiliyor.

Bu özellik klimada ilk çalıştığında kompresör en yüksek şekilde çalışıp, çok az bir sürede ısıtma veya soğutmayı sağlar. Bu özellik sayesinde yarı yarıya bir zaman farklı olur. 

ECO inverter, oda sıcaklığı istenilen seviyelere geldiğinde belli bir derece ile sabitlenebilir. Bununla soğutmada veya ısıtmada düşüş veya çıkış olmuyor. Isı sabitleme ile konforlu bir ortam çok kolay hale geliyor. ECO tip klima ile çok soğuk kış aylarında yine istenilen bir rahatlığa kavuşmanız sağlanılıyor. Mobil klima nedir yazısını da inceleyiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir