Sony Xperia X modeli için Android 7.1.2 yayınlayacak

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Sony firması Xperia X modelleri için android 7.1.2 sürüm yükseltmesini yayınlayacak mı? Sony Xperia X modelinde yazılım güncellemesi ne zaman yapılacak?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sony firması mobil sektöründeki çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir. Firma telefon modelleri geliştiriken aynı zamanda daha önce çıkardığı seriler içinde yazılım güncellemeleri ile de ilgilenmektedir. İşte o güncellemelerden birini bu haberimizde paylaşacağız.

Sony firmasın Xperia X modeller için en son çıkan Android 7.1.2 güncellemesini yayınlayabilmek için çalışmalara başladı. Firma yakın bir tarihte bu telefon modelleri için android 7.1.2 modelinin güncellemesini yayınlaması beklenilmektedir. Peki bu güncelleme ile ne gibi yenilkler bu telefon modellerinde yer alacak. 

Sony firması Xperia X Android 7.1.2 güncellemesi

Sony firması Xperia X modeli için Android 7.1.2 yayınlayacak

Sony firması Xperia X modeli için Android 7.1.2 yayınlayacak

Google firması android işletim sistemini geliştiren ve android yazılımın kurucusudur. Google bu ay içerisinde yayınladığı Android 7.1.2 sürümünü yayınlamasıyla birlikte, bu işletim sistemini kullanan markaların bu güncellemeyi nezamn telefon modellerine aktaracağı kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Diğer modellerden daha hızlı davranarak Sony firması telefonları için bu güncellemeyi uyarlayabilmek için çalışmalara başladı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sony, Xperia X modeli için daha öncelerde konseot yaılım programı ile AptX desteği, gelişmiş pil tasarrufu ve Ambient Display özellikleri telefonununa uyarlamıştı. Şimdide firma Xperia X modelini şimdide Android 7.1.2 sürmünü ile buluşturmaya hazırlanıyor. 

Sony firma yetkilierince yapılan açıklamalara göre Xperia X modelinin önümüzdeki hafta içerisnde bu güncellemeyi alacağını belirttiler. Ayrıca şunuda belitmekte fayda bulunmaktadır. Daha önceleri Pixel ve Nexus telefonlarında yaşanan güncelleme kaynaklı parmak izi sorunu, Sony firmasının daha önce yapmış olduğu konsept yazılımlardan dolayı Xperia X modelinde yaşanmayacaktır.


Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 16:08

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.