iOS 13.6 Jailbreak sürümü çıkabilir

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

iPhone için yeni bir Jailbreak haberi yayınlandı. Daha önce bulunan bir açıkla yola çıkan bir ekip iOS 13.6 için hazırlıklara başladı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Jailbreak, Apple’ ın cihazlarında bulunan kısıtlamaları kaldırmayı sağlayan işlemin adı diyebiliriz. Normal şekilde izin verilmeyen işlemleri yapmayı sağlayan bir nevi root işlemi gibidir.  Apple’ ın kısa süre içerisinde yayınladığı son güncelleme iOS 13.6 için yeni bir gelişme var.

Yeni sürümlerle birlikte yazılım desteği kesilen iPhone 5s veya iPhone 6 gibi cihazlar artık pek tercih edilmiyor. Uzun bir süredir kullanıcılarının merak ettiği bir durum için bir ışık var gibi.

Söylentiye göre tfp0 adlı bir açığın yayınlanan son sürümde Jailbreak yapma imkanı sunabilir. Tabi açığın işlem yapacak geliştiricileri nereye kadar götürebilecek bu nokta çok önemli. Gidiş yolu çözüme ulaştıramayabilir ama şu an bir imkan var gibi duruyor.

Bir ekip şu an bu açık üzerinden gerekli çalışmalara başladı ve başarılı olursa hem iPad hem iPhone’ da yeni bir Jailbreak versiyonu ile karşılaşabiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eylülde çıkması beklenen iOS 14′ den önce bu çalışmanın başarılı olup olmayacağı bilinmiyor ama son yükseltme ile işlem yapanların işi biraz daha zorlaştığı söyleniyor.

Çıkan bu güncellemede dikkat çeken dijital anahtar ve iyileştirme paketi detaylarına bakmanızı öneririz.

iOS 13.6 Jailbreak sürümü çıkabilir


Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2020, 11:55

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir