Gmail kurtarma güvenlik ayarları nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Google' nin e-posta servisi Gmail hesaplarında güvenlik düzeyleri değiştirilebilir mi? Gmail güvenlik düzeyini düşürme veya artırma hesabınızın çalınmasını önleyebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gmail en çok kullanılan e-posta uygulamalarından biridir. Hemen hemen herkesin özellikle android telefon kullanıcılarının hepsinin bir gmail hesabı bulunmaktadır. Bu kadar yaygın kullanılan gmail hesaplarına korsanlar tarafından bir çok saldırı düzenlenmektedir. Gmail hesabınızın korsanlar tarafından hacklenerek çalınmasını istemiyorsanız bu makalemizde yayınlayacağımız önlemleri alınız.

Hesap güvenliğinde her cihaz için güvenilir cihaz olarak ayarlamamanız önerilir. Her girişte telefon onayı ile giriş yapmanız hesabınızın güvenliği için en önemli adımdır.

Gmail güvenlik ayarlarını değiştirme nasıl yapılır

Gmail kurtarma güvenlik ayarları nasıl yapılır

Çalınmış bir gmail hesabını kurtarmak oldukça zordur. Bazı yöntemler denerek bu hesaplar geri alınabilmektedir. Fakat bu yöntemlerde bazı bilgileri bilmeniz gerekmektedir. Bundan dolayı bu durumu düşmeden hesabınızın güvenlik ayarlarını yapınız. Bir gmail hesabının güvenlik düzeyini artırmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Birinci yöntem en önemli olanı bizce güçlü bir şifre oluşturmanızdır. Gmail hesabınızda kullanmış olduğunuz şifrelerin tahmine dilebilir rakam veya harflerden olmamasına dikkat ediniz. Gmail şifrenizi belirlerken büyük ve küçük harfleri birlikte kullanınız. Ayrıca sayı ve özel karakterde ekleyerek şifrenizin tahmin edilmesini zorlaştırabilirsiniz. Örnek verecek olursak; DfgS@12!+$=456 gibi şifre oluşturmalısınız. Tabi ki biz buradaki rakam ve karakterleri gelişi güzel yazdık sizler belli bir yöntem ile yazarak aklınızda kalmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Güçlü bir şifre oluşturduktan sonra ikinci adım olarakta kurtarma e-postasını şifresini bildiğiniz bir e-postayı tanımlayınız. Ayrıca e-postanın yanı sıra gmail tarafından sunulan diğer bir hizmet kurtarma telefon numarasını da kullanabilirsiniz. Telefon numaranızı tanımladığınızda hesabınızı rahatlıkla kurtarabilirsiniz. Bu tanımlamaları yapmak için myaccount.google.com/ – Oturum Açma ve Güvenlik – Hesap kurtarma seçenekleri adımlarını takip ederek yapabilirsiniz.
  3. Bu işlemlerden sonra yapmanız gereken önemli unsur akıllı telefon ve PC’nizin güvenliğini sağlamanızdır. Bilgisayarlarınızdan gmail hesabınızı açmadan önce güvenilir bir antivirüs uygulamasını kurunuz. Ayrıca kurmuş olduğunuz uygulamayı devamlı güncel tutunuz. Akıllı telefonlarda ise antivirüs uygulaması kurmanıza gerek yoktur. Akıllı telefonda güvenliğinizi kurmuş olduğunuz uygulamalara dikkat ederek sağlayabilirsiniz. Özellikle google play store dışından uygulama yüklemeyiniz. Özellikle root uygulamalarını yüklerken dikkatli olunuz.
  4. Google firmasının sağladığı güvenlik kontrollerini yapınız. Google tarafından bu hizmete ulaşmak için myaccount.google.com/secureaccount linkini kullanabilirsiniz. Bu testte google sizlerden hesabın sizlere ait olup olmadığını ilk önce kontrol edecektir. Yapmanız gereken e-postanızı veya telefon numaranızı doğrulamanızdır. Bu işlemden sonra karşınıza gelen adımları takip ediniz.
  5. Son olarak yine Google firmasının sunduğu bir hizmet olan Gmail 2 adımlı doğrulamayı etkinleştiriniz.


Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 14:53

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir