Site yenilenen meta alanlarına dikkat ediniz

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Web sitesi yönetenlerin çoğunun az veya çok bildiği konulardan biri meta alanının önemi ve dikkat edilecek bölümlerdir. Yapılandırma için genel bilgi:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

HTML’deki meta açıklama etiketi, bir web sitesinin içeriğinde kullanılan 160 karakterlik Snippet’tir. Arama motorları bazen ziyaretçilere bir sayfayı tıklamadan önce sayfanın ne hakkında olduğunu bildirmek için arama sonuçlarında bu parçacıkları kullanır.

Meta açıklamaların en iyi örnekleri ve arama motorlarının bunları nasıl kullandığı, arama motorlarının kendisinden gelir. Boşluklar dahil tam olarak 159 karakterdir.

Arama motorunu aradığınızda Google kendilerini sonuçlarda listelemez, bu yüzden görmek için Google’ı aramanız gerekir.

Sayfalarınıza meta açıklamaları nasıl ekleyebilirsiniz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WordPress’i kendi kendine barındırılan bir etki alanında kullanıyorsanız, şanslısınız. Meta açıklamaları, diğer temalar ve platformlar yerleşik SEO seçeneklerine sahip olabilir eğer yoksa, web sitenizin platformunu ve SEO eklentisini, eklentisini veya uzantısını arayın.

Meta tekrarları dolaylı yolla spam’ a ve sonrasında sıra kaybına neden olacaktır. Başlık ve açıklama alanlarının özgün olmasına özen gösteriniz. Diğerlerinden farklı olanların bir avantajı olabiliyor.

Açıklamaları kullanmaya devam etmeniz için 3 neden

Ana sayfanız, dahili sayfalarınız, blog yayınlarınız vb. dahil olmak üzere meta açıklamanızı web sitenizde hala aklınızda tutmanız için bazı harika nedenler şunlardır:

Arama sonuçlarında kalın yazılmış anahtar kelimeler

Meta açıklamada kullandığınız anahtar kelime arama sıralamasında yardımcı olmasa bile, yine de arayanların dikkatini çekmeye yardımcı olabilir.

Social Bookmarking Networks kullanıyor

Birçok sosyal yer imi ağı da meta açıklamayı kendi ağlarında bir sayfanın açıklaması olarak kullanır. Bir sayfa paylaştığınızda, her site paylaşımda gösterilecek açıklama olarak gönderinin meta açıklamasını veya ilk cümlesini veya ikisini çeker.

Meta açıklamaları içeren birkaç ağ örneği şunlardır:

Digg, BizSugar, My SEO Community ve Pligg CMS sistemi üzerine inşa edilen hemen hemen her sosyal yer imi / oylama ağı da önce meta açıklamayı kullanacaktır. Bu ağlardaki açıklamaları düzenleyebilseniz de, sayfalarınızı gönderenlerin başkalarının yapıp yapmayacağına güvenemezsiniz. Ayrıca, açıklamaları düzenlemeniz gerekmiyorsa, kendi sayfalarınızı gönderiyorsanız kendinize biraz çalışmadan tasarruf edersiniz.

Site yenilenen meta alanlarına dikkat ediniz


Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2021, 20:51

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir