TikTok hesabım açılmıyor kapatmak istiyorum

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

TikTok açık kalan hesabı silme mümkün müdür diye zamanı geldiğinde yazanlar oluyor. Ümidini kesenler şansını demek için formlara yazabiliyor ya da şikayet sitelerine.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eski TikTok hesabını kapatmak için çoğu ne yapacağını bilemiyor ve şikayet sitelerine yazıyor. Hesabı açarken kullanılan telefon kapatıldı ve mail adresine de ulaşamayanlar yayınlanan içeriklerden dolayı sıkıntı yaşayabiliyor.

Kapatmak isteyenlerin bazılarında nişanlıklık ve evlilik durumları ağır basıyor. Yaptıkları paylaşımlardan rahatsız olan erkek veya bayanların yardım için internette bazı sitelere yazdığını görüyoruz. Defalarca kendi hesaplarını şikayet ettiklerini ama sonuç alamadıklarını yazanlarda oluyor. Arkadaşlarına söyleyerekte spam başvurusunda bulunanlarda aynı şekilde sonuçsuz kalıyor. Burada dikkat edilecek faktör hesap içerisinde sorun teşkil edecek bir şeylerin olması. Herhangi bir olumsuz içerik yoksa ne yazık şikayetlerin bir sonucu olmayacak.

Bilmeniz gereken hususları aşağıya ekliyoruz ve erişim olmayan hesapların silinmesi çok zor diyebiliriz. Şunlara bir göz atınız:

  • Sakıncalı ve topluluk kurallarına aykırı olmayan hesaplara bir yaptırım uygulanmaz. Çok çok şüpheli görülerek doğrulamadan geçilmesi istenilir.
  • Kullanılan e-posta hesabı biliniyorsa sıfırlama için tüm seçenekler zorlanması gerekir. 
  • Telefon numaramı kapattım ulaşamıyorum diyenlerin belli zaman aralığında tekrar aynı numarayı alabiliyor. Yani hesabınız önemliyse yeniden hattı açtırınız.
  • Uygulamadaki ? simgesini kullanarak konuyla alakalı bir başlık bulunmakta. Bir iki haftada bir iletişim bölümünden talep gönderiniz.
  • TikTok’ un sosyal hesapları üzerinden de yardım talebinde bulunulmaya çalışılabilir.
  • Hayati önem arz eden konularda savcılığa başvuru da bulununuz.

Google’ da yaptığınız aramalarda çıkan sitelerde kalıcı kapatılır gibi yazanlara itibar etmeyiniz. Dolandırıcılara denk gelebilir veya mevcut hesaplarınızında çalınmasına neden olabilirsiniz. Gelen bağlantılara ve dosyaları tıklamadan önce dikkat ediniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Öneri olarak çoğunun paylaştığı hesabınız çalınmış gibi başvuru yapılması. Evet bu şekilde bildirimde bulunabilirsiniz ama doğrulama için dönüldüğünde hesabın size ait olduğunu kimlikle doğrulanması istenilebilir. Tabi gerçek bilgilerinizi kullandıysanız belki bir sonuç alınabilir. 

Bir başka önemli hususta kapatılan hesaplarda kalan numaraların kaldırılması oluyor. Bunun içinde aynı kanaldan talep gönderilmesi gerekiyor. Eğer telefon numarası hala aktifse bir doğrulama koduyla doğrulamadan geçebilirsiniz. Geniş anlatım için TikTok iletişim yazımıza bakılmasını öneriyoruz. Yapılan başvurulardan sonra iptal olan hesap geçici 30 gün devre dışı kalır ve sonrasında tamamen silinecektir. İşte bu süreden sonra kullanılan numara başka bir hesapta kullanılabilecek. İptal olan hesap ciddi bir ihlalde bulunmadıysa kayıtlı numara başka hesapta kullanılabilir.

TikTok açık kalan hesabı silmeniz için yapabilecekleriniz yukarıdakilerle sınırlıdır ve bazılarının başka sosyal hesaplarda sizi şikayet edeceğim tazminat alacağım gibi tehdit söylemlerinde bulunuyor. Bunların yersiz olduğunu ve başka ülkelerde olan bu hizmetlerde yaptırımlar çok zor diyelim. Belki Türkiye’ de yeni çıkarılan kanun iş görürse o zaman başvurular için hızlı bir yanıt alınabilir.

TikTok hesabım açılmıyor kapatmak istiyorumTiktok açık kalan hesabı silme


Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 22:16

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir