HES kodu nüfus ve tapu' da zorunlu olacak

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Corona ile ilgili bu aralar tekrar sık önlemler alınmaya başlandı. Yeni bir kararda HES kodunu almak zorunda olduğunuz alana bazı yerler eklendi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İstanbul için alınan önemli bir karar ile artık Valilikte, Kaymakamlıkta, Tapu’ da ve Nüfus Müdürlüğü’nde HES kodu olmadan randevu alınamayacak. HES kodu alma zorunluluğu getirilen alanlar git gide artıyor. 

Alınan karardan sonra yapılan açıklamaya baktığımızda virüs ile mücadele de daha etkin olmak adına alınan bir dizi tedbirler var. Kurallara uyulma zorunluluğu var ve sıkı denetim sistemi oluşturulmuştur.

Aynı zamanda, evdede karantinaya tutulan virüs tanısı koyulan bazı vatandaşların hem evde hem sosyal alanlarda ciddi ihlaller yaptığı tespit edildi.

Yukarıdaki durumların önüne geçmek adına HES uygulamasına yeni eklenen bazı alanlar gelecek hafta Çarşamba günü itibaren yukarıda sayılı alanlarda gerekli yaptırımlar uygulanacak. Uymayan ve seç teşkil edici davranışlar sergileyen vatandaşlar hakkında 195. madde uygulanacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu kodla alakalı gerekli işlemler hakkında HES kodu nasıl alınır haberimize bakmanızı öneriyoruz.

HES kodu nüfus ve tapu' da zorunlu olacak


Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2020, 18:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.