Türksat 5A 2020' de ve Türksat 5B ise 2021' de

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Türksat 5A ve Türksat 5B uyduları ne zaman fırlatılacak? Türkiye, Türksat 5A uydusunu 2020 yılında ve Türksat 5B uydusunu da 2021' de uzaya fırlatması bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla Motor’ un CEO’ su Elon Musk’ u kabul etti. Görüşmeye damgasını vuran Türksat 5A ve Türksat 5B oldu. Uydular uzaya Falkon 9 roketi ile fırlatılacak.

Türksat 5A uydusu ve Türksat 5B uydusunun ihalesini alan Airbus, Türksat ile sözleşmeyi imzaladı.

Bakan Aslan, daha önce uyduların fırlatılmanı işaret ettiği tarih 2018 ve 2019′ du. Yapılan anlaşmadan sonra net tarihler açıklandı. Yeni tarihler 2020 – 2021 olarak belirtildi.

Bakanlıktan yapılan önemli bir açıklama da yerli ve milli imkanlar içinde üretilecek uydu ise Türksat 6A uydusu olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni uydular ile şu an yeni Ku frekansına sahip sadece 5 ülke varken bizde bu kervana katılacağız. Hali hazırda 3 uydumuzun yanına bir 3 uydu daha yer alacak. 

Türksat 5A 2020' de ve Türksat 5B ise 2021' de

Türksat 5A, Türksat 5B ve Türksat 6A uyduları

Airbus, Türksat 5A ve Türksat 5B’ den sonra Türksat 6A uydumuz için fırlatılma yolunda Türkiye ile iş birliği içinde olacak. Artık bundan sonra Türksat 6B ve Türksat 7A gibi uydularda kısa sürede konuşulur hale gelecek. Teknoloji haberleri

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.