Windows 11 bilgisayar özellikleri gereksinimleri

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Windows 11 bilgisayar gereksinimleri karşılanması için ara ara içerikler yayınlanıyor. Tabi donanım tarafında büyük değişime gidemeyenler için bir yol var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayar hayatımızın olmazsa olmazları arasındadır. Her zaman ve her yerde elimizin altında dünya sığdıran bir teknoloji harikasıdır. Windows işletim sistemleri arasında en popüler olanlarıdır.

Windows 10 kullanan bütün cihazlar Windows 11 kullanabilecektir. Ayrıca mevcut sistemi kullananların Windows 11 e ücretsiz ulaşım sağlayacaktır. Bunun dışında yeni sistemin kullanılması için bazı şartlar yer alıyor.

Bunlar şu şekildedir;

  • 64 GB hafıza
  • 4 GB RAM
  • 9 İnç ekran
  • 1366 × 768 çözünürlük boyutu
  • Uyumlu grafik kartları

Windows 11 bilgisayar özellikleri gereksinimleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 11 sistem özellikleri

Yukarıdaki sistem gereksinimlerinde CPU ve anakart özellikleri uyumlu olması gerekiyor. Aksi takdirde yazı sonundaki öneri haberimizdeki adımları uygulayabilirsiniz. 

Yani bu demek oluyor ki her bilgisayar Win 11 yükleyebilme imkânına sahip olmayacak. Görsel açıdan değiştiren en büyük özellik keskin kenardan vazgeçip daha yuvarlak hatlara sahip olmasıdır.

Bunun dışında çoklu ekran bölümleri daha kolay hale geldi. Geçişler daha hızlı ve kolay olacaktır.  Akıllı telefonlardan aşina olduğumuz widget Windows 11 ile hayatımıza tekrar dâhil olacaktır. Bu widgetler özelleştirmeye açık olacaktır.

Win 10 da bulunan karanlık mod Win 11 sayesinde daha özelleştirilebilir olmuştur. Bu karanlık mod siyah ve siyaha yakın tonlarda daha fazla çeşit sunulmuştur. Artı bir özellik olarak karanlık modda bilgisayarlar daha az enerji harcayacaktır.

Windows kullanıcılarının aşina oldukları bildirim ve açılış sesleri değişime uğrayacaktır. Daha yumuşak sesler Windows kullanıcılarına sunulacaktır.

Başlat menüsü sol alt köşeden alındı. Bunun yerine görev çubuğunun ortasına aktarıldı.

Ayrıca şu an kullanılan sistem hakkında şikâyetler dikkate alındı. Özellikle güvenlik noktasında yeni düzenlemeler meydana geldi.

Yükseltme için denenecek yöntemler

Şu an Win 10 kullanıcılarının 2025 yılına kadar bu sürümü kullanabilecekleri söylenmektedir. 2025 yılından itibaren Windows 10 a rastlamak daha az mümkün olacaktır.

Windows kullanıcılarına oldukça yeni, güvenilir ve hızlı bir güncelleme sunmuştur. Lakin donanım gereksinimleri çoğu kullanıcı için endişe verici görünüyor.

Sistemin yayınlanmasına yakın farklı önerilerle karşılaşabiliriz. Çıktığında bilgisayar uyumsuzsa yazı sonundaki öneri içeriğimizdeki adımların uygulanmasını öneriyoruz. Şu an için bunlar yükseltme için işe yarayan yöntemlerden bazılarıdır diye düşünüyoruz.

Buradaki yöntemlerin mantığında sistemin kısıtladığı durumların ortadan kaldırılması sağlanıyor. Bir nevi güncellemedeki engelin devre dışı bırakılmasını sağlayan perdeleme işlemi diyebiliriz.


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2021, 18:47

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir