Beklenmeyen bir hata oluştu Instagram

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Instagram’ ın standart arızalarından biri olan hesabıma girerken beklenmedik ağ hatası ve beklenmeyen bir hata oluştu sorunu ile karşılaşıyorum diyorsanız çözümü biraz zor. Çoğunda sistemde görülen arızayla ortaya çıkmakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram uygulamasından hesabınıza girdiğinizde “Beklenmeyen bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar dene” hatası alıyorsanız işiniz biraz anlamına geliyor. Bu sorun aynı zamanda Facebook tarafında da görüldüğünü söyleyebiliriz. Normalde bu uyarıdan önce “Güvenlik kodunu gir” yazısı gelmesi gerekiyor. Lakin geliştirici kaynaklı durumdan dolayı direk bu uyarıya düşüyor. Windows sistemli bilgisayardan hesaba giriş yapıp denediğimizde evet kod gir uyarısı geliyor.

Kod seçeneği ekranı gelen kullanıcıların tahmini yarısına kod gitmiyor diye düşünüyoruz. Normalde talep edildiğinde cihaza / e-postaya gönderiliyor. Şu ana kadar henüz net çözümün olmadığını görüyoruz ama aşağıdakilerin bir yol gösterdiğine de şahit oluyoruz. Yine de bu şekilde çıkan uyarılarla karşılaştığınızda bu durumun çözümü biraz zor oluyor.

Beklenmeyen bir hata oluştu Instagram için kontroller

  1. Bağlantınızı kontrol edin: Instagram’a erişim sağlamaya çalışırken beklenmeyen bir hata mesajı alıyorsanız, ilk yapmanız gereken şey internet bağlantınızı kontrol etmek olmalıdır. Stabil bir Wi-Fi bağlantısına veya veri bağlantısına sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekiyor. İnternet bağlantınızın zayıf olması, Instagram’ın düzgün çalışmasını engelleyebilir.
  2. Uygulamayı güncelleyin: Instagram, sürekli olarak güncellenen bir uygulamadır. Eski bir sürümü kullanıyorsanız, beklenmeyen hatalarla karşılaşma olasılığınız artabilir. Güncellemeleri kontrol edin ve en son sürümü indirip yükleyin.
  3. Önbelleği temizleyin: Instagram’ın önbelleği zamanla birikir ve uygulamanın performansını etkileyebilir. Beklenmeyen bir hata mesajı alıyorsanız, önbelleği temizlemek çözüm olabilir. Ayarlar menüsünden “Uygulamalar” veya “Uygulama Yöneticisi” seçeneğine gidin, Instagram’ı bulun ve önbelleği temizleyin. Ardından uygulamayı yeniden başlatmayı deneyin.
  4. Cihazınızı ve oturumu yeniden başlatın: Bazı zamanlar basit bir yeniden başlatma çok işe yarıyor, beklenmeyen hataları çözebiliyor. Cihazınızı kapatıp açarak sistemdeki küçük hataların düzelmesine yardımcı olabilirsiniz.
  5. Instagram’ dan destek alın: Yukarıdaki adımları denemenize rağmen hala aynı hatayı alıyorsanız, Instagram destek ekibiyle iletişime geçmek iyi bir seçenektir. Ağın resmi web sitesinde ve uygulamadan ayrı ayrı deneme yapın.

Test edeceğimiz kısımlar şunlar:

  • Başkalarında çıkıyor mu ve başka internet / cihazlarla yaşanıyor mu?
  • Bir güncellemenin çıkmasından sonra yaşanmışsa o zaman öncekilerden bir kaç versiyonla denenmesi gerekiyor.
  • Telefonun kontrol edilmesi adına yer yeterliliğine, tarihin doğruluğuna ve güncellemelerinin kontrol edilmesi gerekiyor.
  • Uygulamanın uyumsuzluk çıkarmasında önceki sürümlerden bir kaçını aynı ayrı yükleyip bakalım.
  • Belki sadece oturumun çıkışa atılması veya cihazın kapatılması yeterli olacaktır.

Beklenmeyen bir hata oluştu nedir?

Beklenmeyen bir hata oluştu ne demek oluyor diye soranlar için Instagram toplum kurallarına veya genel kurallarına aykırı durumlarda kullanıcının girişini engelliyor ve hesap doğrulama güvenliği için cep telefona veya mail’ e kod istiyor. Bazen hesabı çalmaya yönelik girişimlerden dolayı veya farklı yerlerden (ülke veya şehir) giriş yapıldığından dolayı bu sorunla karşılaşılabilmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki sorunun dışında instagram uygulaması veya kullanıcı kaynaklı sorunlardan dolayı da bu hata oluşabiliyor. Örnek takipçi hilesi yapanlarda sık sık görülebilmekte.

Beklenmeyen bir hata oluştu Instagram
Beklenmeyen bir hata oluştu Instagram

Ekrana gelen bu uyarının bize göre iki nedeni oluyor. Birisi herkes için geçerli sistemdeki arızalarda, diğeri ise önlem amaçlı uygulanan durumlarda çıkması.

Herhangi nedenden dolayı uygulanan bir yaptırım söz konusuysa, beklemek bazen daha hayırlı oluyor. Devam edenlerin hesaplarında ek aksaklıklar çıktığını görebiliyoruz.

Hata oluştu çözümü için yukarıdakiler dışında

Güvenlik kodunun girilmesi ekranı geliyorsa uygulamanın alanında” Yardım al” adlı seçeneğinin test edilmesi gerekiyor. 

  • Farklı bir telefondan, bilgisayar ve tabletten girip deneyiniz.
  • VPN denilen uygulamalardan biriyle test edilebilir. Bazılarının yetersiz olduğunu söyleyebiliriz.
  • Sorunun cihazdan olma durumlarında kaldırıp yeniden kurulum veya eski olanlardan bir kaçının test edilmesi şart.
  • Cihaz ve uygulamanın verileri, önbelleğinin silinmesi ve güncellemelerin kaldırılması (Android kullanıcılarının “Uygulamalar” başlığı alanından instagram’ a dokunulması) gerekebilir.
  • Virüslü cihazlar veya hesap içeriğinde sıkıntılı içerikler paylaşılması.
  • Bağlayabiliyorsanız başka sosyal medya hesabınızı kullanınız ve sonra onun üzerinde oturumunuzu açınız.
  • Son deneyeceğiniz cihazınızı fabrika ayarına döndürmek olacak.

Ceza almış olma durumlarının testi için eğer PC kullanılarak yani tarayıcıyla giriş yapıldığında profil alanındaki açıklamanın değiştirilip kayıt sırasında alınan bir uyarı varsa ya hesabınızda yaşanan bir şeyler var ya da engel aldınız demektir. Bildirimde bulunabilirseniz dönüş bekleyiniz.

Geliştiricinin genelde kullandığı bildirim bağlantısı facebook.com/help/contact/357439354283890.

Beklenmeyen bir hata bildirimi
Instagram oturum açma hata oluştu sorunu

Hesap tarafında yaşanan olumsuzluklar

Kullanıcıların çok sık yaptığı şeylerin bir sonucu oluyor. Yanlış olmayan davranışlarda aşırı olduğunda ters sonuç verebiliyor. Örnek peş peşe yapılan yorumlar gibi aşırı takip edilen hesap sayılarının da buna neden olma durumu var.

Şüpheli görülen davranışlara dikkat ediniz. Sürekli parolanızı yanlış giriyorsanız veya farklı yerlerden oturum açıyorsanız sizi bir tehdit olarak görme olasılıkları var.

Geleli birde ceza olayına. Kısmi yasaklamalar olduğu gibi kalıcı durumlarda var. Test adına bir kaç saat veya gün işlem yapmadan beklemeniz gerekebilir. Eğer profil sayfanıza bilgisayar üzerinden erişim yaparsanız o zamanda ek giriş seçeneklerini açınız.

Uygulamaya gelen sorunlar

Yeni versiyonlarda bazen tam denenmeden yayılan alındığı oluyor. Böyle durumlarda başka cihazlardan denedikten sonra eski versiyonlardan birini cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Kullanıcının deneyeceği ya uygulamanın bazı seçeneklerini çalıştırmak ya da eskisine dönmek olacak. Telefondaki uygulamalar alanını açtığınızda Instagram olana bölüme geçmeniz gerekiyor. İçeriğinde yer alanların teker teker denenmesini öneririz. Birini yaptınız ve kontrol ettikten sonra diğerine geçiniz.

Ülke içi veya dışı sorunlar

Herhangi bir kısıtlama uygulanmışsa, en iyi çözüm VPN ile işlem yapmaktır. Kısıtlama olmadığı zamanlarda ise, farklı yerlerden deneme yapmak gerekiyor. Port sorunlarına yönelik zaman zaman problemler oluşabiliyor.

Beklenmeyen bir hata oluştu Instagram hatasına yönelik uygulanacak işlemler buraya kadar. Her ne yapacaksanız yapın, önce sorunu analiz edin.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak