Bilgisayarım kendi kendine kapanıyor sürekli reset atıyor diyorsanız! Bilgisayarlarınız açılışta ya da sonrasında kendiliğinden sürekli kapanıyor yeniden başlıyorsa çözümü haberimizde…
Bilgisayar kullanıcılarının son günlerde sıklıkla yaşadıkları kendiliğinde reset atma yeniden başlama sorununa elimizden geldiğince çözüm üretmeye çalışacağız. Bu sorunun birden fazla sebebi olabilir. Anacak en önemli sebebi ise bilgisayarınızın işlemcisinin kendini soğutmamasıdır. Yani işlemci üzerindeki fan sistemi görevini yerine getirmediği takdirde işlemci gereğinden fazla ısınacaktır. Böyle bir durumda ise bilgisayarınız kendini koruma altına almak için ya kapanacaktır yada yeniden başlatacaktır.
Windows kendiliğinden yeniden başlıyor veya bilgisayar kendiliğinden yeniden başlatıyor sonunda mavi ekran geliyorsa önemli bir sorun olduğu anlamına geliyor. Bu durum hem donanımsal arızalarda hem yazılımsal sorunlarda ortaya çıktığından anlaşılması biraz uzun sürebiliyor.
Bilgisayarım kendi kendine kapanıyor
Donanımsal olan sorunlarda ilk kontrol edilecek parçaları aşağıda belirtik. Sonrasında daha fazla detay yer alıyor. Sorun yazılımsal ise kurtarma modunu çalıştırın. Onarım veya sistem geri yüklemeleri sorunu çözecektir.
Böyle bir durumda ilk olarak yapmanız gereken bilgisayarı sökerek işlemciye bakınız. Ardından işlemci üzerindeki ve diğer fanların temizliğini itina ile yapınız. Bu aşamada işlemcinin termal macunun olup olmadığını da kontrol ediniz. Eğer bitmişse yenileyiniz. Bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı tekrardan toplayarak kontrol ediniz.
RAM arızalarında veya RAM uyumsuzluğunda da bu şekilde bir hata olabiliyor. Bilgisayarda birden çok RAM takılı ise çıkarıp teker teker deneyin.
Ekran kartının soğutucu fanı varsa kontrol edin. Birde ekran kartı arızalı olabilir. Tabi bu olası bir durum.
Eğer tekrardan aynı sorun yaşanıyorsa aşağıdaki işlemleri yapınız. www.andronova.net
Bilgisayarım kendi kendine yeniden başlıyor
- Bilgisayarınızda bulunna güç kaynağınız kontrol ediniz. Güç kaynağıda bu sorunun ana sebeplerinden biridir. Güç kaynağının fanın aktif olup olamdığına bakınız.
- Bilgisayarınıza takılı RAM’leri kontrol ediniz. Eğer birden fazla ram kullanıyorsanız yerlerini değiştirerek tekrardan bilgisayarınızı açınız. Bu şekilde eğer sorun ramden kaynaklı ise ortaya çıkacaktır.
- İşlemcinizin üzerine takılı olan fanlara bakınız. Fanlarınız tam yerine oturmamış olabilir.
- Bilgisayarınızda yaşadığınız resetleme sorunu herhangi bir yazılım yükledikten sonra olduysa yüklemiş olduğunuz yazılımı kaldırınız.
- Diğer bir sebep ise kullandığınız harddiskten kaynaklı olabilir. Diskinizde bulunan bad sektör saysı fazla ise resetleme sorunları ile birlikte kilitleme sorununu da yaşarsınız.
- Bilgisayarınızın kasa içi kontrolünü yapınız. Herhangi bir kablo gevşemesi veya yerinden çıkan herhangi bir kablo var mı bakınız.
- Bilgisayarınızda bulunan kötü yazılımlarda bu soruna sebep olabilir. Etkili bir virüs programı ile virüs temizlemesi yapınız. Özellikle boot bölüme bulaşan virüsler bu sorunu ortaya çıkarmakatdır.
- Ekran kartınızın kontrollerini yapınız. Eğer ekran kartını zorlayıcı bir işlem sırasında bu sorun yaşanıyorsa ekran kartınızın fanları yetersiz kalıyor demektir.
- Anakartınızda bulunan bir devrenin yanmasından dolayı bu sorunu yaşayabilirsiniz. Bu durumda teknik bir personele anakartınız gösteriniz.
- Nadir de olasa elektrik hattınızdan kaynaklanabilir. Eğer düşük voltaj alıyorsanız böyle bir sorun ile karşılaşabilirsiniz.
- Eğer Bios ayarlarınız ile oynadıysanız tekrardan bios ekranına girerek varsayılan ayarları yükleyiniz.
- Sistem geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Çoğunlukla çözüm olabiliyor. Özellikle virüs bulaştığında açılmama sorunu için.
Windows XP, Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 bilgisayarım kendi kendine kapanıyor veya bilgisayarım kendi kendine yeniden başlıyor sorunu için genel çözüm önerilerine yer verdik. Sorununuz hala deavm ediyorsa önerdiğimiz destek hattını arayabilir ya da yetkili servise giderek yardım alabilirsiniz.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2019, 14:09