Evde internet sözleşmeniz bugün bitiyor yalanı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Bugün yoğun şekilde 08502700497' den arayarak "Evde internet sözleşmeniz bitiyor veya bitmiştir" sesli anonsla bir nevi dolandırıcılık yapan yeni bir şebeke çıktı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ara ara hediye kazandınız, paketiniz bitmek üzere veya internet taahhüdünüz bitiyor şeklinde yapılan aramaların çoğu dolandırıcılık için amaçlı yapılmakta. Bazıları gerçekte bir şey pazarılıyor ama yalanla pazarlamakta. Örnek internet sözleşmeniz bügün bitiyor diye yapılan aramalar çok sayıda kişiye yapıldı. Bazılarının taahhütü olmamasına rağmen bu şekilde bir arama gidiyor. Yani ya tutarsa…

Sahte sözleşme numarasıyla 08502700497′ den aramalar yapılıyor. Çok yoğun şikayetler yapıldığında numara askıya alınır ve bu işi yapanlar başka bir numarayla devam ederler. Hadi insanları ikna etmeye çalışarak yalanla iş yapıyorsunuz da, buna inanan ve taahhütü olan kişi sizin yüzünüzden sözleşme cezasına mağruz kalacak. 

Bu tarz durumda olanlar kesinlikle Cimer ve siber suçlara başvuru yapmasını öneriyoruz. Daha önce hazırlanan sosyal medya şikayet yazısına bakmanızı öneriyoruz.

Evde internet sözleşmeniz bugün bitiyor yalanı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet şikayet sitesi olarak ihbarweb.org.tr dışında emniyet’ in sayfalarında bulunuyor. Bir diğer etkili yöntem Cumhurbaşkanlığı web sitesinden şikayetinizi oluşturmanız. Kesin bir dönüşü oluyor ve bazen karakolda arayarak şikayetiniz gerçerli mi gibi bir kaç soru soruyorlar.


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 18:25

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.