Huawei ARK OS işletim sistemi patenti

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Huawei nihayet kendi işletim sistemi Ark OS' u gün yüzüne çıkardı. Baskılar yüzünden rahat nefes alamayan şirket kendi imkanlarıyla bazı değişimlere gidiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei, yaptırımlar sonucu kendi sistemini kullanım kararı alabilir. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir haberimizde kendi mağazasını oluşturduğunu ve geliştiricilerle bağlantıya geçtiğini duyurmuştuk. Bir diğer haberimizde de kendi işletim sistemiyle alakalı çalışma yaptığını belirten şirketin ileride kendi sistemini kullanabilir demiştik. Evet sistem adı belli oldu.

Patent başvurusunda ortaya çıkan işletim sistemi adı Huawei ARK OS. Resmen isim başvurusu görüntülendi. Artık netleşen bu bilgi ile ilerleyen bir tarihte testlerin ortaya çıkması bekleniyor.

Huawei ARK OS geliyor

Patentte başvurusunda Huawei ARK ve ARK OS isimleri geçiyor. Artık hangisi uygun görülürse bu şekilde piyasaya çıkacak. 

Huawei işletim sistemi adı merak konularından biriydi ve netleşti sayılır. Şimdi sırada kendi mağazasının netleşmesi bekleniyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şirketten kısa bir süre önce yeni geliştirdikleri sistemin, Android’ den tamamen ayrı olduuğu söylendi. Yani çekirdek yapısı farklı olacak. Belki bu yeni gelişme alternatiflerin önünü açabilir. 

Huawei ARK OS işletim sistemi patenti

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak