LTE 4. 5G şebeke sorunu 3G' ye alınınca düzeliyor!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

4.5G (LTE) şebeke sorunu için görsellere tıklayın. 3G ile 4.5G şebeke farkını göreceksiniz. Çekim seviyesi birde olsa 3G' ye geçmiyor ve 4.5G tamamen giderse 3G' ye geçiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nisan 2016 ile 4.5G macerası hala devam ediyor. 5G’ ye geçene kadar iki arada bir derede kalarak 4.5G’ ye geçiş yapıldı. Tabi bana göre hala tam geçiş yapılamadı. 🙂

4.5G, hayatımıza girdikten sonra baya bir kullanıcı telefon değiştirmek zorunda kaldı. Piyasa da çok sayıda 4.5G’ yi desteklemeyen telefon ortaya çıktı. Bazı telefonlar 4G’ yi destekliyor ve bazı telefonlar 4.5G’ yi. Ama her ikisinde de 4.5G yerine LTE yazmakta. Bunun çeşitli nedenleri var buna girmeden esas konumuza yer verelim! 

LTE 4.5G şebeke sorunu

4.5G‘ de görülen şebeke sorunu hala devam etmekte. Çok sayıda açıklamada ve Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone müşteri hizmetleri arandığında verilen bilgide bu şebeke sorunu ve internet hız sorunu şu an için geçici bir durum. Yeni hizmete alınan 4.5G’ nin oturması biraz zaman alacakmış. Ne yazık ki 1 yılı açmış bir teknoloji hala sorunları aşamadı.

Aşağıda örnek olarak verdiğim şehir merkezine yakın bir yerden yaptığım testle 3G ile 4.5G arasındaki şebeke farklını gözler önüne sermek istedim. Özellikle bodrum katlarında bulunduğunuzda önerim telefonu 2G’ ye almanız. Sorun hemen hemen tüm operatörlerde aynı. Tabi bu durum vakit vakit değişmekte. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

LTE 4. 5G şebeke sorunu 3G' ye alınınca düzeliyor!

LTE 4. 5G şebeke sorunu

4.5G ve 3G internet hız sorunu

Bazı bölgelerde 4.5G‘ de internet hızı gayet iyiken çoğu bölge de hala sorun oluşmakta. Genelde 3G‘ ye geçilerek hız normal seviyelere çıkmakta. Ama şunu da belirtelim bazen cep telefonu baya bir fark ortaya koymakta. Bazı cihazlar çok ısındığından belli bir süre sonra yavaşlamalar görülmekte.


Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 01:44

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir