Windows 10 Pro Retail lisans key nedir ne demek

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10 Pro lisans satın almak istediğimizde karşımıza çıkan OEM ve bir başka tür Retail lisans ne demek çoğumuz bilmiyoruz. Yazımız bu sürüm hakkında detay verecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Retail, bir mağaza üzerinden alınan, teknik destek hizmetinin Microsoft tarafından verilen lisanslama türüne denir. Burada OEM lisansla karıştırılmaması gerekiyor. OEM’ de dizüstü üreticisinin bilgisayarla verdiği ve kendi desteğini sunduğu modeldir.

İnternet aramalarında çok sık uygun fiyatta lisans anahtarlarıyla karşılaşabiliyorsunuz. Bunların çoğunda satın alım yapıldıktan sonra soru sor veya mesajla gönderdiğiniz e-posta adresinize anahtar key gönderilmekte. Ama gelişmiş olanlarda durum daha farklı olabiliyor. Bunlarda verdiğiniz mail’ e tanımlanan key’ i kullanıyorsunuz. 

Retail lisans ne demek?

Bu lisans türü kutulu lisans olarak’ ta bilinir. Yardım hizmeti daha geniş ve ömürlük olduğu söylenir.

  1. Microsoft kullanıcının hesabı işlenen lisans.
  2. Retail sınırsız bir kullanım özelliğine sahip.
  3. Retail, tıpkı OEM gibi anahtar halinde ve etkinleştir işleminde yazılma zorunluluğu vardır.
  4. OEM, anakarta gömü şekilde ve sadece o kartta kullanılabilir.
  5. Retail lisansa baktığımızda Microsoft hesabının kullanıldığı her bilgisayara aktarılabilir. Ama aynı anda tek kullanımlıktır. Yani hangi laptop’ ta etkinleştirildi ise başkasında etkinleştirilemez.
     

Windows 10 Pro Retail key 

Daha çok internet alış veriş sitelerinde karşımıza çıkan Windows 10 Pro Retail key, çoğu lisansla hem ücret hem destek konusunda farklılık gösterir. Dijital lisansı tercih edenler için öneri haberimiz dijital lisans ne demek kafanızdaki bazı soruları yanıtlayacaktır. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çoğu kullanıcının kutulu olarak bildiği sürüm, parekende olarak kopyalara teknolojiyle alakalı mağazalarda, çevrimiçi ve Microsoft’ un mağazasında erişilebiliyor. Verilen anahtar başka bilgisayarlara taşıma özelliği bulunmakta.

Önemli bir uyarı!

Şu aralar az sayıda bir satıcıda gördüğümüz Windows 7 Retail key satışlarına dikkat ediniz. Malum Microsoft, Win 7 desteğini sonlandırmıştı ve bu yıldan sonra bu işletim sistemi sürümünü kullanmak güvenirlik konusunda sıkıntı çıkarabilir.

Windows 10 Pro Retail lisans key nedir ne demek


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2020, 18:11

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir