OnePlus 6 iFixit parçalarına ayırdı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

OnePlus 6 modeli iFixit ekibi tarafından bütün parçalarına ayrıldı. Bu haberimizde OnePlus 6 modelinin tamir edilebilirliğinin kolay mı zor mu olacağını cevaplamaya çalışacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çinde üretime başlayarak dünyaya açılan markalardan biride OnePlus‘dır. OnePlus firmasının son telefonu OnePlus 6 modeli iFixit ekibi tarafından bütün parçalarına ayrıldı. Bu işlemin bizlere ne gibi faydası olacağını düşünüyorsanız eğer OnePlus 6 telefonu parçalarına kolay bir şekilde ayıralabiliyorsanız tamiri de o kadar  kolay oluyor demektir.

Akıllı telefon modelleri belli bir süre kullandıktan sonra arıza verebilmektedir. Bazı  modellerin parçalarına ayırma işlemi kolay olduğu için az ücret ödenebildiği gibi bazı modellerde bu işlem zor yapılabildiği için daha çok servis ücreti alınabilmektedir.ekibi son olarak parçalarına ayırdığı OnePlus 6 modelinin kolayca sökülebildiğini açıkladı. Bu telefonda ekibin dikkatini çeken detaylar ise telefondaki parçaların modüler bir yapıya sahip olması aynı zamanda parçaların tek tek sökülebilmesidir. Ayrıca tüm vida bağlantılarının standart Philips çeşidinde olması telefonu söken servis görevlisine kolaylık sağlamaktadır.

OnePlus 6 parçaları

OnePlus 6 iFixit parçalarına ayırdı

Ayrıca telefonun arka kapağı açıldığında hemen karşınıza sökülmesi kolay batarya gelmesi memnuniyet vericidir. Telefonda kullanılan batarya hafifi bir yapıştırıcı ile yapıştırılmış olup ayrıca kolayca sökülebilmesi içinde bir etiket konulmuş. Dahada ileri bir söylem gerekli aletler yanınızda olduğunda kendiniz bile bu telefonun bataryasını değiştirebilirsiniz. Yalnız bu işlemi yaparken cam arka kısmında çok özenli davranmanız gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Anakart gibi bazı parçaları kolay değiştirilirken telefonlarda en çok değiştirilen ekranın ise biraz zor olduğu ekip tarafından paylaşılmaktadır. Telefonun tasarımında bu değiştirme işleminin yapılması işleminin dikkate alınmadığı görülüyor. bundan dolayı ekran değişiminde çok dikkatli olmalısınız.

Genel olarak baktığımızda ekip bu telefona parçalarına ayrılmada verilen puan aralığında 10 üzerinden 5 verdiğini görüyoruz. OnePlus 6 ekran değiştirme nasıl yapılır ve parçalara ayrılma görüntülerinin detaylarına bu ifixit. com/Teardown/OnePlus+6+Teardown/109826 adresten ulaşabilirsiniz.

OnePlus 6 iFixit parçalarıOnePlus 6 iFixit


Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 15:51

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir