Samsung güvenli mod açılmıyor kapanmıyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Güvenli mod nedir? Samsung güvenli mod açılmıyor veya kapanmıyor durumunda yapılacakları kısa bir şekilde belirttik. Kaldırılmayan uygulamalar için önemli bölüm.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung telefon alanların çoğu güvenli modun ne olduğunu ve bu modun nasıl açıp kapandığını merak etmektedir. Bu yazımızda size Samsung güvenli mod açma kapatma işleminin nasıl yapıldığını anlatacağız.

Android kullanılan çoğu telefonda işlemler hep bir birine benzer. Bu kısma girerek cihazın arka planda çalışan uygulamalar durdurulur ve kullanıcı daha rahat analiz yapması sağlanır.

Girilen mod ile birde kaldırılmayan uygulamaları kaldırmak için kolayca işlem yapabilirsiniz. Virüs bulaşan telefonda buradan analiz ve temizleme daha kolay olabilir.

Güvenli mod ne demek?

Güvenli mod, cihazda çıkan sorunun analizini yapmak için daha çok tercih edilen bir özelliktir. Windows işletim sistemindeki mod ile benzerlik vardır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefon kullanan insanların hepsi zaman zaman sorunlar yaşamaktadır. Bazen bu sorunları çözmekte zorlanmaktadırlar. Güvenli mod insanların Android sistemde yaşadıkları sorunların neyden kaynaklandığını bulmaları konusunda yardımcı olmaktadır. Güvenli mod açık olduğunda üçüncü kişi uygulamalar işlem dışı bırakılmaktadır. Güvenli mod açıp kapama işlemini gerçekleştirirken insanların endişelenmesine gerek yoktur. Çünkü güvenli mod sayesinde dosyalarınız ve bilgileriniz güvende olmaktadır.

Samsung güvenli mod nasıl açılır?

İşe ilk olarak Samsung telefonunuzu kapatarak başlanır. Daha sonra telefon yeniden başlatılır. Ekran geldiğinde güç tuşuna basmanız gerekmektedir. Samsung yazısı geldiğinde ise parmağınızı güç tuşundan çekin. Parmağınızı güç tuşundan çeker çekmez ses kısma tuşuna basın. Telefon açılınca parmağınızı ses kısma tuşundan çekin.

Telefonun ekranının sol alt kısmında güvenli mod yazısı görülünce ses kısma tuşunu bırakın. Tüm bu işlemlerden sonra cihazınızda güvenli mod açılmış olacaktır. Yani Samsung cihazınızda artık güvenli mod aktif durumdadır.

  1. Samsung açık şekilde güç tuşuna basın.
  2. Ekrana gelen seçeneklerden yeniden başlat’ a dokunun.
  3. Sonra “Telefonunuzu yeniden başlatmak için tekrar dokunun”.
  4. Telefon kapandı ve güç tuşuna basınız.
  5. Samsung logosu geldiği zaman güç tuşundan parmağını çekiniz ve ses azaltma tuşuna basılı tutun.
  6. Son işlemde biraz hızlı hareket etmeniz gerekebilir.

Samsung güvenli mod açılmıyor kapanmıyorSamsung güvenli mod nasıl açılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Güvenli mod açılmıyor ise;

  • Tuşlara doğru bastığınızdan emin olun.
  • Butonlardan biri sıkıntılı olabilir.
  • Şarjla alakalı bir sıkıntı olabilir. 
  • Yazılım tarafında sorun var ve bazen kapatıp açmak çözüm getirebiliyor.

Samsung güvenli modu kapatma

Samsung cihazınızda güvenli modu kapatmak için güç düğmesine basılı tutun. Daha sonra cihazınızı tekrardan başlatın. Bu işlemi yaptığınızda güvenli mod devre dışı bırakılmış yani kapatılmış olacak.

  1. Bu modda açık şekilde güç tuşuna basılı tutun.
  2. Yeniden başlatmaya dokunun.
  3. Onaylamak için aynı seçenekle işlemi tamamlayın.

Samsung güvenli mod nasıl kapatılırSamsung güvenli modu kapatma

Güvenli mod kapanmıyor ise;

  • Telefon kapatma butonuna basılı tutarak kapanmasını bekleyin ve açıp tekrar aynı yöntem denenebilir.
  • Telefonu şarja takıp yapmaya çalışın.


Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2020, 21:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.