Vestel Smart TV herhangi bir kanal bulunamadı

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Vestel Smart TV kanallar silindi kanal bulamıyor ve şu şekilde bir sorunla karşılaştınız ise "Herhangi bir kanal bulunamadı lütfen anten bağlantınızı kontrol ediniz" işte çözümü!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Vestel kanallar silindi ve “herhangi bir kanal bulunamadı” şeklinde bir ekranla karşılaştıysanız büyük ihtimal fabrika ayarlarına çevrilmiş veya yanlışlıkla uydu silinmiş olabilir. Biz buna neden olacakları aşağıya ekledik ve sonrasında çözümü de yer alıyor.

  • Türksat 4A uyduyu kaldırmış olabilirsiniz
  • Fabrika ayarına döndürüldü 
  • Uydu ayarlardan değiştirildi. Yani silinmedi 
  • TV kendi kendine sıfırlandı

Aşağıdaki adımlar yapılmasına rağmen Smart TV kanal bulamıyor ise o zaman çanakta, LBN’ de veya kabloda sorun olduğu anlamına gelebilir. Nadirde uydu alıcıda görülebiliyor. Eğer alıcıda ise o zaman fabrika ayarına döndürülüp TV sıfırlama sorunu çözecektir. 

  1. Kablolarda ek varsa ek kısımlarına bakınız.
  2. LNB dönmüş ise doğru yöne çevirin. Bu kanallarda sinyal sorunu çıkarır ve kanal bulma da kısmı sorun çıkarır.
  3. LNB’ ye ve TV’ nin kablo girişlerini kontrol edelim. Temassızlık olabilir.
  4. İki tarafta da kabloların uçuna bakınız belki kısa devre yapabilir. Yani kablo içindeki artı eksi bir birine değiyor olabilir. Dolaylı yollada temas edebilir.
  5. LNB veya TV uydu alıcısı arızalanmış olabilir. Bozulduğundan emin olmak için deneme yapacağınız bir ortam olması gerekiyor.

Smart TV kanal bulunamadı çözümü

Vestel Smart TV uydu kurulumu yazımızı inceleyin ve aşağıdakileri kontrol edelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki bağlantı kurulumu çoğu dahili uydu alıcılı Vestel televizyonlar için geçerli. Burada otomatik ve manuel kanal arama seçenekleri de bulunmakta.

  • Manuel kanal aramayla devam ediyoruz
  • Arama tipinde yer alanı “Uydu” olarak güncelleyin
  • Frekans bölümüne “12380” yazarak devam edin  
  • Polarizasyon değeri “Dikey”  
  • Sembol “27500” yazınız
  • Şebeke aramasını “Etkin” yapınız ve son işlem kumandanın ok tuşuna basılması.

Bu işlemlerin tamamını kumandada yer alan yan tuşlarıyla yapabilirsiniz.

TKGS kanal arama işlemi

  • Kurulumdan TKGS kuruluma geçiyoruz
  • Çalışma şeklini esnek olarak seçip ve “Güncellemeyi başlat”   
  • Ekrana SD ve HD çıkacak. Burada çoğunlukla HD ile devam ediliyor.  

Vestel Smart TV herhangi bir kanal bulunamadı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Vestel Smart TV kanal bulunamadı sorunu

Vestel kanal bulamama nedenleri

Vestel televizyonlar, yerli üretim ve kaliteli ürün olması bakımından sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Bu televizyonları kullanmaya başlandığı zaman veya olağan kullanım esnasında kanal kurulumu yapılabilir. Bu konuda, Vestel kanal bulamama durumunun nedenleri, böyle bir durumda ne yapılması gerektiği, kanal bulma işleminin önemi, gibi konular araştırılır.

Vestel kanal bulamama durumunun farklı nedenleri olabilir. Bu nedenler; kanalların kumanda ile ayarlanması sonucunda karışması, televizyonun fabrika ayarlarına dönmesinin sağlanması veya çeşitli arızalar olabilir. Kanal bulamama nedeninin en doğru şekilde tespit edilmesi ve bu duruma göre önlem alınması gerekir.

Vestel TV kanal bulamama durumunda ne yapılır?

Vestel Kanal bulamama durumunda yapılabilecek farklı yöntemler vardır. İlk olarak televizyonun yetkili servislere teslimi sağlanır. Burada, kanal bulma ve kurulum işlemleri yapılarak kullanıma hazır hale getirilir. Bunun yanı sıra kumanda aracılığı ile ayarlar kısmına girilir. Burada kanal bulma işlemleri yapılır. Bu yöntemlerin dışında bir diğer yöntem de televizyonun tamir edilmesinin sağlanmasıdır. Çünkü bozulma durumunda da kanal bulmada sorun oluşabilir.

Kanallar bulunduktan sonra, her bir kanalın ayrı ayrı kaydedilmesi gerekir. Kaydetme işlemi bittiği zaman da kanallar arası sıralama yapılarak genel bir sıra oluşturulur. En son aşamada ise bu durum da kaydedilerek kullanılmaya hazır olur. Yaşanan sorunlarda bu yöntem yinelemediler.


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 17:52

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.