WhatsApp reklam mesajları çıkıyor virüs mü?

WhatsApp reklam virüsü

Zaman zaman eski telefonlarda kendi kendine WhatsApp reklam mesajları çıkıyor sorunu yaşanmakta. Özellikle Android kullanıcılarının başına gelen bu durum acaba cihaza virüs mü bulaştı sorularını akıllara getiriyor.

teknik destek

Konuda önce WhatsApp reklam çıkıyor sorununa yanıt vereceğiz. Sonrasında bilgi paylaşımı hakkında gerekli açıklama ve adımlara yer vereceğiz.

Öncelikle cihazınızda kendiliğinden açılan reklamlarla karşı karşıya kalıyorsanız büyük ihtimal ya virüs var ya da cihaza yüklediklerinizle alakalı. Örnek kurduğunuz bir uygulamanın reklamlara neden olması mümkündür.

WhatsApp reklam çıkıyor sorunu

Kendi kendine çıkan reklam virüslerinde dikkat edeceğiniz önemli hususları ve ne gibi adımlar atmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

WhatsApp reklam virüsü neden çıkar sorusuna yanıt vermek açısından şunlara bir göz atmanızı öneriyoruz.

Sıralamamanız şu şekilde:

  • Android sistemin açık kaynaklı olmasından ötürü çok sayıda tehditlerle karşı karşıya kalırsınız. Bundan dolayı kesinlikle sağlam bir antivirüs uygulamasına ihtiyacınız var.
  • Yükleyeceğiniz veya yüklediğiniz uygulamaların güvenirliğinden emin olun. Mağaza dışındaki yükleme kanallarına çok dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Telefonunuzdaki izinlere dikkat edin. Gelişmiş seçeneklere erişimi açmayın.
  • Cihazlara yüklü uygulamaların ve yazılımın güncel olduğuna emin olun. Eski modellerde ise yapacak bir şey yoksa iş yapacak koruma uygulamasına ihtiyacınız var.
  • Sahte bağlantılara ve uygulamalara dikkat edin. Özellikle sık sık gelen kampanya ve çekiliş mesajlarındaki bağlantılara. Şimdilerde genelde doldurmanız gereken alanlara yer veriyorlar. Orada ise, kredi kartı bilgilerinin girilmesi veya sosyal medya hesaplarınıza girmeniz gerektiğini belirten açıklama ekrana geliyor.

Bizim tercih ettiğimiz cihaz iPhone oluyor. Diğer sistemlere göre çok daha güvenilirdir. %100 güvenlidir diyemiyoruz ama diğerlerinden daha iyi olduğu kesin.

WhatsApp bilgi paylaşımına dikkat

WhatsApp uygulamasında bilgi paylaşımı açma kapatma için bir alan olduğunu biliyor musunuz? Paylaşım ayarlarını kapatmak için hangi adımları yapmanız gerektiğini yazdık.

Uygulamanın eski bir kullanıcı sözleşmesinde hesap bilgilerinizi Facebook ile paylaşıma açılmıştı. İlgili seçeneğin detaylarına bakmanızı öneriyoruz.

Bilgi paylaşımı, kullanmış olduğunuz WhatsApp uygulamasındaki bilgilerinizin Facebook ile paylaşılmasına onay veriyor olmak demek. İlerleyen dönemlerde yapacağı reklamlar ile ilgili ürün deneyimini sunabilmesi için sizden istenilen onay anlamına geliyor. Bu onayın gizlilik çerçevesinde kimse ile paylaşılmayacağını doğrulasa dahi ilerleyen dönmelerde nasıl bir işlem yapılacağını bilmiyoruz. 

İlgili işlem “Ayarlar” ve “Hesap” sekmesi bölümünden yapılmakta. Facebook ile paylaşılan bu bilgiler ilerleyen zamanlarda sizlere reklam olarak geri dönebilir. O yüzden güvenlik düzeyinin üst seviyede olduğunu kimse ile paylaşılmayacağı belirtilse de biz bu onayı kullanıcılara bırakıyoruz şeklinde bir demeç yayınlanmış durumda.

Bu seçenek hali hazırda tüm kullanıcılara aktif olarak gelmekte. Bu yüzden isteyen kullanıcılar aşağıdaki adımları takip ederek bu bilgi paylaşımını kapatması mümkün.

Bilgi paylaşımı nasıl kapatılır?

  • Android üzerinden bilgi paylaşımını kapatmak için öncelikle WhatsApp uygulamasına giriş yapıyoruz,
  • Ardından Ayarlar> Hesap adımlarını takip ediyoruz,
  • Hesap sekmesinde Hesap bilgimi paylaş yazısının sağ tarafındaki onay işaretini kaldırıyoruz,
  • Kaldırdığınızda “Reklamları ve ürünleri hesap bilgilerinizi kullanmak istemediğinize emin misiniz” şeklinde bir soru soruyor,
  • Paylaşma butonuna dokunduğunuzda artık bilgileriniz Facebook ile paylaşılmayacaktır. 
Android iPhone Whatsapp bilgi paylaşımı nasıl kapatılır?
WhatsApp reklam mesajları çıkıyor virüs mü?

iOS kullanıcıları içinde aynı bilgiler geçerli. Bilgi paylaşımını devre dışı bırakarak bilgilerinizin Facebook ile paylaşımını onaylamıyorsanız eğer;

  • Uygulamayı açıyoruz,
  • Ayarlar> Hesap seçeneklerine dokunacağız,
  • Yeni açılan hesap sekmesi adı altında. Hesap bilgimi paylaş yazısının sağ tarafındaki onayı devre dışı bırakıyoruz.

Devre dışı bıraktığınızda karşınıza gelen onay açıklamasında; Facebook reklamları ve ürünleriyle ilgili deneyiminizi geliştirmek için Whatsapp hesap bilgilerinizi kullanmak istemediğinize emin misiniz? Eğer Paylaşma’ya dokunursanız bu ayarı daha sonra değiştiremeyeceksiniz. Paylaşma butonuna dokunarak bilgilerinizin Facebook ile paylaşımını kapatmış olursunuz. 

Ayarlar>Hesap> Hesap bilgimi paylaş

Güvenlik için cihazınızı kontrol edin

Aşağıya eklediğimiz resimde bağlı olan cihazlara yer vermekte. Emin olmadıklarınızın oturumlarını sonlandırın.

WhatsApp reklam mesajları çıkıyor virüs mü?

Bu uygulamaya verilen izinleri özellikle inceleyin. Uygulamada yaşanan işlem kısıtlamalarında telefonda bulunan ayarlara girip ve oradan uygulamalara kısmından işlem yapmanız gerekiyor. Burada ise WhatsApp yazısını bulup, içerisine girdiğinizde önbellek, güncelleme ve veri kaldırmayı çalıştırın.

WhatsApp mesajlar silinmeden aktarma konumuza bakmak ister misiniz?

teknik destek

Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.

Bir cevap yazın

error: Çok sık deneme yapıyorsun !!