Yandex şifremi unuttum

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Yandex e-posta adresinize ait şifrenizi unuttuğunuzda nasıl geri alabileceğinize dair çözümleri resimli olarak haberimizde yayınlayacağız. Mail şifre sıfırlama resimli anlatım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

E-posta servislerinin sayısı son günlerde artmaktadır. Fakat bu servislerin hepsine kullanıcılar tarafından çok fazla rağbet edilmemektedir. Bu servisleri içerisinde belli başlıları en fazla kullanılmaktadır. Bunların içerisinde gmail, yandex yahoo, hotmail gibi bilindik markalarda yer almaktadır. Bu haberimizde bu popüler e-posta servisleri içerisinde bulunan Yandex firmasında Yandex şifremi unuttum için yapılacaklardan bahsedeceğiz.

Yandex e-posta adresinize ait şifrenizi unuttuğunuzda nasıl geri alabileceğinizi aşağıdaki başlığımız altında resimli olarak anlattık.

Öncelikle aşağıdakileri uygulayınız ve sonuç alamazsanız Yandex şifre sorunu iletişim formunu doldurunuz.

  • Buradan yandex.com.tr/support/passport/feedback.html#faq
  • Yandex mail veya kullanıcı adını yazın
  • Hesap açarken kullanılan adınızı yazınız
  • Dönüş yapılacak e-posta adresini ekleyin
  • İleti bölümüne sorununuzu ve yükle kısmına ise hata ekran görüntüsünü ekleyebilirsiniz. Bu işlemle isterseniz Yandex disk şifremi unuttum içinde işlem yapabilirsiniz.

Yandex şifresi unuttum

En çok kullanılan e-posta adreslerinden biri olan yandex emailinizin şifresini unuttuğunuzda nasıl geri alabileceğinizi anlatmaya başlayalım;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İlk olarak yandex mail giriş ekranına giriniz. Bu ekran aşağıdaki resimde paylaşılmıştır. Bu ekranda kullanıcı bilgilerinizi girdiğiniz bölümün altında şifremi unuttum yazısı bulunmaktadır. Bu yazıya tıklayarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Yandex şifremi unuttum

Bu adımdan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Bu ekranda Erişim yenileme başlığı altında bulunan kutucuğa şifresini almak istediğiniz kullanıcı adınız giriniz. Bu bölüme girişlerinizi kullanıcı adınız ile birlikte yandex.com veya yandex.com.tr şeklinde giriniz. Bu  işlemi yaptıktan sonra alt bölümde bulunan güvenlik kodunu boş alana girerek ileri tuşuna basınız.

Yandex şifre sıfırlama

Bir sonraki ekranın başlığı ise kullanıcı adınız için erişim yenileme olacaktır . Bu bölümde iki farklı şifre sıfırlama imkanınız bulunmaktadır. Eğer yandex e-posta adresinizi aldığınız cep telefon numaranızı verdiyseniz telefonunuza gelen sıfırlama kodu ile şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Cep telefon numaranızı yandex’e vermediyseniz ikinci yöntem olan gizli sorunuzun cevabı ile şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Aşağıda ikinci yöntemin uygulandığı bir resim gösterilmiştir. Bu bölümde sizlere sorulacak sorular yandex tarafından otomatik olarak getirilmektedir. Tabiki bu soruları siz e-posta adresi alırken cevaplamıştınız. Gelen soruya doğru cevabınızı yazdıktan sonra sayfanın altında bulunan gönder tuşuna basınız. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yandex unutulan şifreyi bulma

Eğer yukarıdaki ekranda sorulan sorulara doğru cevap verdiyseniz karşınıza şifre sıfırlama ekranı gelecektir.


Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2019, 18:03

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.