Facebook yorumlara GIF desteği

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook' a gecen sene gelen GIF desteği şimdide yorumlara gelerek ilginç hale geldi. Artık Facebook' a gelen güncelleme ile kısa boyutlu gifler yorumlara eklenebiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyanın en çok kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım platformu olan Facebook, sürekli yapmış olduğu güncellemeler ile kullanıcılarını kendisine bağımlı hale getirmeye devam ediyor. Bu güncellemelerden en sonuncusu ise kullanıcıların uzun süredir bekledikleri ve ”nihayet” yorumlarına neden olan paylaşımlara GIF seçeneğinin eklenmesi. Bilindiği üzere GIF bu güne kadar sözlü anlatıma en iyi alternatif olarak tanımlanan ve kısa canlandırmaların çekildiği küçük boyutlardaki görüntüler.

Facebook yoruma gif ekleme

Facebook yorumlara GIF desteği
3 Ay önce paylaşımlara açılmıştı

Yaklaşık 3 aylık bir dönem öncesinde GIF formatlı dosyaları paylaşıma açan Facebook, bu kısa süreli dönemde kullanıcılarının birbirlerine yolladıkları GIF sayısını 13 Milyar olarak açıkladı. Yorumlar kısmına yeni eklenen GIF gönderme düğmesi ile son güncellemesini paylaşan Facebook, kullanıcıların yorum ve gönderilerinin altına GIF ile paylaşım yapmasını ve bu sayede daha keyifli bir paylaşım deneyimi sunarak kullanıcılarını mutlu etmeyi amaçlıyor. Böylelikle kullanıcılarının kendi platformlarında daha fazla vakit geçirmelerini amaçlayan Facebook, yapmış olduğu bu yenilik ile diğer sosyal paylaşım platformlarının da önüne geçmiş oldu.

GIF formatının kısa geçmişi

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

GIF formatlı dosya son zamanlarda oldukça popüler olmasına karşın aslında hayatımıza 30 yıl önce yani 1987 yılında giriş yapmıştır. ComputeServe firması tarafından geliştirilen bu uygulama zaman içerisinde kendisine farklı kullanım alanları bulmuştur. Sosyal paylaşım platformlarının kullanıcı sayılarına bağlı olarak popülerliği de artan bu uygulama kişilerin kendi görüntüleri ile de oluşturabildikleri bir hareketli görüntü dosyası olma özelliğinde.


Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 02:37

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.