Instagram DM kapatma mesaj engelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Instagram' da tanımadığım kişilerden mesaj gelmesini istemiyorum yani "Direct Message" DM almak istemiyorum diyenler için kesin çözümü resimlerle gösterdik. DM nasıl kapatılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram DM nedir? DM, kelime olarak anlamı “Direct Message” yani mesaj gönderme mesaj alma anlamına geliyor. Instagram kullanıcıları bir birine mesaj gönderdiğinde DM atıldı olarak ifade edilir. Bu Facebook ve Twitter ağlarında da görülmekte. Özellikle Twitter üzerinden dolandırıcılık amaçlı çok sık kullanılmakta. Gönderen bölümünde sanki Twitter’ dan gönderilmiş gibi maskeleniyor.

Bu haberimizde dm Instagram mesaj gelmesini engelleme yani DM engelleme ve DM nasıl gönderilir görsellerimizle anlattık.

Instagram’ da DM nasıl atılır?

Instagram’ da birden fazla yolla DM atılabilir. İlk olarak altta yer alan mavi uçurtma simgesine dokunarak açılan yerdeki + simgesine dokunun. Sonra mesaj atmak istediğiniz kişiyi seçiniz ve ileri yazısına dokunun. Mesaj atacağınız bölüm açılacak. Bu yer bir nevi sohbet ekranı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Diğer bir DM gönderme yöntemi ise instagram uygulamasında mesaj atmak istediğiniz kişinin profiline girip yukarıdaki 3 noktaya tıklayarak mesaj gönder bölümüne geçme.

Instagram DM kapatma mesaj engellemeInstagram DM kapatma nasıl yapılırInstagram DM nasıl kapatılırmesaj atmainstagram mesaj nasıl atılır

Profildeki üç noktaya dokunun sonra açılacak yerde “mesaj gönder” yazısına dokunarak mesajlaşma bölümüne geçiniz. Peki instagram’ da mesaj nasıl engellenir?

dm nasıl gönderilirdm nasıl atılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram DM nasıl kapatılır?

Instagram mesajları engellemek için Direct Message nasıl kapatılır aşağıdaki resimli anlatımla sorunuza cevap olacaktır. Bu işlem kullanıcı bazlı değil tüm kullanıcılardan gelen mesajları engelleme yapılmış olacak. Eğer özellikle birinden gelen DM’ leri engellemek istiyorsanız kişiyi engellemeniz gerekiyor. www.andronova.net

Instagram DM kapatmak için hesap profiline dokunup yukarıda yer alan “3 çizgiye” dokunun. Sağ tarafta bir sekmenin açıldığını göreceksiniz. Açıldıysa aşağıdaki çark yani “ayarlar” yazısına dokununuz. Yeni bir bölüm açılacak. Buradaki “anında ilet bildirimleri” seçeneğine giriniz. Son yer olan bölümden “Instagram direct ve direct istekleri” olarak iki başlıktaki “herkesten” yazan seçeneği “kapalı” olarak değiştiriniz. 

Instagram DM kapatma ayarlarıInstagram DM nasıl kapatılır 2018Instagram mesaj gelmesini engellemeInstagram mesaj gelmesini engellemek

Instagram mesaj gelmesini engelleme: Yukarıdakileri harfiyen yaptıysanız artık DM mesajları gelmeyecek. Bu yazımızda Instagram mesaj engellenmiyor veya Instagram mesajları istemiyoruma, instagram dm nasıl kapatılır ile cevap verdik. İşlemlerde bir hatayla karşılaşırsanız hata koduyla yani yazan uyarıyla yorum bırakabilirsiniz.  


Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 03:22

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.