Kapatılan Numarayı Başkası Alabilir Mi ?

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Turkcell kapatılan numara başkasına verilir mi veya Türk Telekom kapatılan numarayı başkası alabilir mi sorusuna cevap olarak evet ama bir şartı var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kapatılan telefon numarasını başkası alabilir mi veya kapatılan telefon numarasını başkası kullanabilir mi diye merak edenlerin aradığı cevap burada. Alacağınız cevap resmi bir kural olduğundan şu an için bu şekilde bir işlem söz konusu. Ama ileride değişen kurallar olursa bu bilgiyi netleştirmek için ilgili operatörün resmi web adresinden veya müşteri hizmetlerinden bilgi alınabilir. 

Kapatılan numarayı başkası alabilir mi Türk Telekom veya Vodafone’ da nasıl olur? Genel birlgi tüm operatörleri bağlamakta. Bazıları rahatsız edildiği için hattını kapatırır ve bazıları ise operatöre kızıp hattını iptal ettirir. Sonrasında bazı kullanıcıları pişman olup kapatılan hesabı geri almak isterler. Çoğu geri alınabileceğini bilmez.

Evet kapatılan numara geri alınabilir. Nasıl olur ve nasıl işlem yapılacak tüm detayları sizlerle paylaşacağız. Numaramı başkası kullanabilir mi?

image 2
Kapatılan numarayı başkası alabilir mi

Kapatılan Telefon Numarasının Başkası Tarafından Alınması Hakkında Bilgi

Telefon numaraları, kullanıcıların kimlikleriyle ilişkilendirilmiş önemli iletişim araçlarıdır. Ancak bazen bir telefon numarası, kullanıcının isteği üzerine veya farklı sebeplerle kapatılabilir. Kapatılan bir telefon numarasının daha sonra başka biri tarafından alınması, belirli prosedürler ve süreçlerle yönetilen bir durumdur.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

1. Numara İptali ve Yeniden Dağıtım Süreci:

Telefon numarası iptali genellikle abone talebi, fatura ödenmemesi gibi durumlar sonucunda veya operatör tarafından belirlenen politikalar çerçevesinde gerçekleşebilir. Bir numara iptal edildiğinde, bu numara bir süre boyunca bir bekleme sürecine alınabilir. Bu süre zarfında, eski kullanıcının iptal talebini geri alması veya yeni bir kullanıcıya atanması gibi durumlar göz önünde bulundurulur.

2. Bekleme Süreci ve Yeniden Aktivasyon:

Eski kullanıcı tarafından iptal talebi geri alınmazsa veya bir süre içinde yeni bir kullanıcı tarafından talep edilmezse, numara bir “bekleme sürecine” alınır. Bu süre zarfında numara, genellikle belirli bir süre boyunca kullanılmaz. Yeniden aktive edilebilmesi için belirlenen bu bekleme süresi, operatörlere ve yerel düzenleyici kurumlara bağlı olarak değişiklik gösterir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3. Yeniden Aktivasyon ve Yeni Kullanıcıya Tahsisi:

Belirlenen bekleme süresi sona erdiğinde, numara operatör tarafından “yeniden aktive” edilir ve yeni bir kullanıcıya tahsis edilebilir. Yeni kullanıcı, operatörün belirlediği prosedürleri takip ederek, bu numarayı kullanmaya başlar.

4. Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

  • Telefon numarasının iptalinden sonra, eski kullanıcının bu numarayı başka bir operatör üzerinden kullanmaya çalışması genellikle mümkün değildir. Numara, eski operatör tarafından serbest bırakılmadan önce yeniden aktive edilemez.
  • Yeniden aktive süreci, ülkeden ülkeye ve operatörden operatöre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla, numaranın yeniden aktive edilebilmesi için belirli bir bekleme süresi ve prosedür bulunmaktadır.

Kapatılan Numarayı Başkası Alabilir Mi Turkcell

Örnek olarak Turkcell kapatılan numara geri nasıl alınır kısa bir bilgilendirmemiz olacak. Öncelikle daha önce hazırladığımız kapatılan numarayı geri alma haberine bir göz atınız.

Turkcell’ in resmi sitesinde yer alan bilgiye göre hattı iptal ettirdikten itibaren tam 1 yıl süresince, hat adınıza kayıtlı kalmakta. Bu süre içerisinde olur ki açtırmayı düşünürseniz ilgili operatörün resmi mağazasından hattı geri almak için başvuru yapabilirsiniz. Yani örnek verdiğimiz hat için Turkcell TiM’ lerden işlem yapacaksınız.

Kapatılan numarayı başkası alabilir mi
Kapatılan numarayı başkası alabilir mi cevabı

Kapatılan Numarayı Başkası Kullanabilir Mi?

Evet. 1 Yıl dolduktan sonra adınıza kayıtlı olan numara boşa düşer ve satışa çıkar. Hiç bir şekilde alan kişi numarayı geri vermiyorsa geri almazsınız. Unutmadan kapanmış hattın bilgileri geri alınamaz. Yani alan kişi bu verileri göremez. www.andronova.net

Hattı geri açtırmak istediğinizde sizden biraz yüksek bir ücret talep edilebilir. Bir nevi bu işin bedeli olacak.

Kapatılan Hesabı Geri Alma Şartları

  • 1 Sene dolmamış olmak
  • Hattın daha önceki yasal sahibi sizin olmanız 
  • Açmak için ödemeniz gereken ücreti yatırmanız
  • Kimlik ile başvurmanız (fotokopi cihazı yoksa kimlik fotokopisi)
  • Eğer hattı faturalı kullanacksanız üzerinize kayıtlı bir fatura (Ya da kredi kartına otomatik talimat)
  • Faturasız hat için kimlik fotokopisi yeterli

ÖNEMLİ BİR BİLGİ: Hat iptal edildiğinde hangi operatörün numarası ise o operatöre numara geri iade edilir. İsterseniz numara taşınmış olsun yine ilgili operatöre numara geri verilmekte. Yani hattınızı Vodafone şirketinden aldınız ve Türk Telekom’ a geçtiniz. Geçiş yaptığınız operatörde numarayı kapattırdınız. İşlem yapılan numara tekrardan Vodafone iade edilir.

Kapatılan numara başkasına alabilir mi sorusuna yanıt verdik. Bu ve benzeri durumlar hakkında yardıma ihtiyacınız varsa, önce operatörünüz ile, sonra içerikte yer alan numaradan destek almayı düşünebilirsiniz.

Sonraki:Hat Resetleme Nedir

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.