MIUI Cleaner ve Mi Browser Pro yasaklandı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Xiaomi uygulamalarına yasaklama kararı geldi. Veri toplamayla ve paylaşmayla alakalı iddialar sonucu Mi tarafında önemli güncellemeler yapıldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hindistan’ ın bu aralar yasakladığı çok sayıda uygulamaya bir yenisini daha eklendi. Xiaomi’ nin bazı uygulamalarında veri gizliliği ihlali nedeniyle yasaklama geldi. Örnek olarak Mi Browser Pro ve MIUI Cleaner gösterildi. Tarayıcı gizli modde kullanıldığında dahi veri toplandığı bilgisi gündeme gelmesiyle şirket apar topar bir güncelleme yapmıştı.

Bu yılın ortalarında kişiler verilerin paylaşıldığı ortaya çıkmasıyla Xiaomi tarafında iddialar doğrulandı ama herhangi bir yerle paylaşılmadığı yönünde deliler sunuldu. Her ne kadar bu şekilde bir savunma yapılsa da pek inandırıcı bulunmadığı gibi görünüyor.

Yapılan güncellemelerin biri de tarayıcının gizli modda veri paylaşımının durdurulması oldu. Amerika her fırsatta Çin şirketlerinin veri topladığı yönünde açıklamalarını gündeme taşıyordu ve bu durumda gerçeği yansıtır gibi duruyor. Tabi diğer ülkelerin uygulamalarında da bu şekilde zaman zaman ihlaller olduğu biliniyor.

Xiaomi’ den resmi açıklama var. Açıklamada:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu iki uygulama cihazlarda dahil olarak yer almakta. Yapılan güncellemeden sonra artık ön yüklü olarak gelmeyecek şekilde çalışma yapıldı. Clean Master adlı uygulama tabanlı olmadığının altı çizildi ve Hindistan kullanıcılarının iki yıldır verileri kendi ülkelerinde bulunan veri merkezinde yer aldığı belirtildi.

Verilerin hiç bir şekilde dışarıya çıkarılmadığını savunan şirketin büyük ihtimal devletin alacağı kararlar doğrultusunda yol alacağı görülüyor. 

MIUI Cleaner ve Mi Browser Pro yasaklandı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak