Windows 10 Flash Player kaldırma uyarısı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Flash Player silme uyarısı hem Adobe hem Windows 10' da uyarı olarak kullanıcılarının karşısına çıkmakta. Desteğin sonlandırılması ile bilgisayarlarda açıklar çıkabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu yıl Flash Player desteğinin sonlanacağı uyarısı ara ara veriliyordu ve Microsoft / Adobe son günlerin kaldığı bilgisini kullanıcılarına duyurdu. Gelecek ayın 12 gibi artık Flash eklentileri içerikleri oynatmayacak. 

F.Player programının kaldırılması için ara ara mesajlar ekrana geliyor. Bu tavsiye güvenlik zafiyeti oluşmaması için önerilmekte. Malum desteğin sonlandırılmasından sonra herhangi bir sürüm ve güncelleme almayacağından ileri de açıklar görülecektir.

Açılır pencere uyarısı için Microsoft gelecek ay içerisinde geniş çapta bir güncelleme yapabilir. Artı belki Update ile kaldırma işlemi de söz konusu olabilir.

Bazı kuruluşların gerekli çalışmaları yaptığı biliniyordu ve buna göre güncellemeler gelecektir. Google Chrome’ un devre dışı bırakacağı bekleniyor ama ne zaman olacağı belli değil. Mozilla ise yeni çıkaracakları 85 sürümünde Flash yer almayacağını duyurdu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 için geçerli olacak güncellemenin yakında çıkacağını belirtelim. Windows 7 kullanıcılarının şimdiden dikkat etmelerini öneriyoruz malum son bir kaç günleri var.

Windows 10 Flash Player kaldırma uyarısı

Silme işlemi için:

Manuel silmenin yapılmamasını öneriyoruz. Aşağıdakiler yapıldıktan sonra varsa kalıntıların kontrol edilmesini öneririz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Denetim masasından “Program kaldır” bölümünden işlem yapabilirsiniz.
  • İsteyenler Revo Uninstaller tarzı programlarla kalıcı silebilirler.


Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2020, 18:34

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.