WhatsApp eski numaradaki yedeği yeni numaraya aktarma

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

WhatsApp eski numara yedeğini yeni numaraya aktarma işlemi için nelerin gerektiğini açıkladığımız yazıda göreceli durumlar yer alıyor. Yeni numaraya yedeği aktarma detayına bakalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Whatsapp eski telefon numarasının yedeğini yeni numaraya nasıl aktarılır diye soranlar için daha önce dolaylı yolla hazırladığımız makalelere bir yenisini ekledik. Eski numaranın yedeği yeni numaraya taşıma işleminde eski telefon numarasına erişiminiz olması gerekiyor. Yoksa işleminiz çok zor olabilir. Tabi daha önce yardımcı bir programla yedek almadıysanız.

Bazıları Google Drive ile Whatsapp’ ın yedeğini alıyor ve Whatsapp’ tan numara değiştirmeden eski numarayı iptal ediyor. Alınan yedek numara üzerinden ise işlem yapamayacaksınız. Ama e-postaya bağlı programla geri yüklemeyi uygulama kurulumu yapıldıktan sonra deneyebilirsiniz. Bazı programlar eski telefon yedeğini yenisine aktarabiliyor.

Whatsapp’ ta yer alan veri aktarma bilgisini aşağıda bulacaksınız. Merak edilen ve sorunlarınızda iletişim gerektiren durumlar için geliştiriciye mail atmanız önerilir.

WhatsApp eski telefon yedeğini yeni numaraya aktarma

Eski numaradan:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. WhatsApp’ı açın.
  2. Menü tuşuna basalım ve “Ayarlar / Hesap / Numarayı değiştir” yapınız.
  3. Eski telefon numara alanına eskisini yazınız.
  4. Yeni olana yeni telefon numarası bölümüne giriniz.
  5. Yeni hatta gelecek doğrulama kodu kuruluma kullanınız
  6. Eğer sohbet geçmişi aktarımını yapmak isterseniz o zaman, “Menü / Ayarlar / Sohbetler / Sohbet yedeği / Yedekle”

Yeni numaradan:

  1. Mesaj yedeğini Google Drive kullanılarak yapılmadı ise, yedekleme aktarımızı elle yapabilirsiniz.
  2. Uygulama kurulsun
  3. Yeni numara doğrulansın.
  4. Yedeklemeyi geri yükleyelim.

Whatsapp numara değiştirmeyi kullandığınızda, profil hesap bilgileri, gruplar ve hesap ayarları yeni numaraya taşınır. Değiştirme onayı verildiğinde eski numaradaki tüm sohbet geçmişinin silindiğini belirtelim.

WhatsApp eski numaradaki yedeği yeni numaraya aktarma
WhatsApp eski numaradaki yedeği yeni numaraya aktarma

Yedek taşımada telefon model faktörü?

Örnek iPhone kullanıcısında iCloud hesap bilgilerinin kullanılması yeterli olabiliyor. Yeni telefona geçişlerde bazen işe yaramayabiliyor ama genelinde bu şekilde kullanılmakta. Android’ de ise (Samsung / Xiaomi) telefonun kendi yedekleme yazılımıyla bir ihtimal mümkün olabilir. Bazı yedek aktarma programlarınında denenmesi gerekebilir. Bu durum bir Huawei’ de farklı Oppo ve Vivo’ da farklılık gösterebilir.

Whatsapp sohbet ve medya yedeklemelerinizi Google Drive üzerinden yapabilirsiniz. Aynı zamanda sizlere anlatacağımız ise Google Drive üzerinden yedekleme hakkında kısa bir bilgilendirmedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yapılacak işlemlerin hem telefonunuza hem G. Drive’a yapabilirsiniz. Yerel yedekleme olarak adlandırdığımız telefonunuzun kendi alanına bir klasörün içerisine otomatik olarakta bulunabiliyor. Bu işlemin yanlış hatırlamıyorsak 02:00′ de gerçekleştiği yazılıyordu.

-Daha önce Google Drive kullandıysanız boş alan olmayabilir. Boş alanı kontrol edelim gerekirse bazı verileri temizleyerek yer açalım. İşlem esnasında sizden google hesabınızı isterse bu gireceğiniz hesabın bilgilerini kesinlikle not alınız.

WhatsApp’ ta sohbet yedeğini Google Drive dışında iCloud ve hatta yardımcı programlarla almak artık mümkün. Yedek alma ayarlarında otomatik yedekleme de bulunmakta.

WhatsApp hesabınızın yedeğini almak istiyorsanız veya otomatik yedek özelliğinden yararlanmak istiyorsanız yardımcı yazılımların işinize yarayacağınız düşünüyoruz. Yeni bir telefon alındığında en sık sorulan ve sıkıntı çekilen şeylerden biridir bu.

Telefon ve interneti olan neredeyse tüm kullanıcılarının tercih ettiği mesajlaşma uygulaması kendini geliştirmeye devam ediyor. En çok tercih edilen olması sebebiyle verilerin önemi daha arttı diyebiliriz. İş böyle olunca paylaştıklarımızda değerli olabiliyor. Facebook’ un satın alındıktan sonra hızla büyümeye devam eden uygulama şu an hayatımızın vaz geçilmezlerinden olmayı sürdürüyor.

Şimdilik güvenliğinin çok sayıda alternatif platforma göre iyi olduğu söyleniyor. Hatta en iyi uygulama olarak görülmekte. Buna güvenen çok sayıda kullanıcısı her türlü özel ve gizli bilgilerini bu uygulama üzerinden paylaşmakta. Tabi kul yapısı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bir gün Titanik misali olabilir!

WhatsApp nasıl yedekleme yapmanız gerekiyor

“Ayarlar / Sohbetler / Sohbet Yedeği” ve otomatik yedek almak içinse “Otomatik Yedekleme” (günlük, haftalık, aylık) alanından işlem yapınız. WhatsApp haftalık, aylık ve günlük yedekleme periyotları ile alınabilmekte.

Yedek alınmasında yeterli boş alanın olmasına dikkat ediniz. Uyarı çıkıyor ama var diyenlerin sistemin ihtiyacına dikkat etmesi gerekiyor. Eğer yeterli depolamaya sahip değilse o anlık işlem için bir kereliğine yer alınabilir. Bir diğer önemli husus mevcut olan eski yedeğin silinmesiyle belki gerekli alana sahip olabilirsiniz.

WhatsApp yedekleme nasıl yapılır?
WhatsApp eski numaradaki yedeği alma
WhatsApp hesap yedeği alma video anlatımı
WhatsApp yedeği yeni numaraya aktarma

WhatsApp alınan yedeği görme

Yedek aldıktan sonra Ayarlardan “Sohbet Yedeği” bölümüne giderek “Son yedekleme” alanından son alınan yedeği kontrol ediniz. Alınan yedeği aynı bölümden geri yükleyebilirsiniz. İşlemlerde alınan hatalarda her zaman kontrol edilecek alanlar vardır. Geçici bir şeyden dolayı cihazın kapatılmasının çözüm getirdiği oluyor. Bir başka bakılacak yer ise tarihin doğruluğu.

https://youtube.com/watch?v=jBequrN3A-E
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.