YouTube hesabı nasıl kapatılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Youtube üzerinden açmış olduğunuz video paylaşım kanalını herhangi bir sebepten ötürü kapatma veya silme istediğinizde bu haberimizde paylaşacağımız yöntemi uygulayabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Youtube ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan video paylaşım sitesidir. Youtube kanalınız sayesinde yayınladığınız videoları internette paylaşabilirsiniz. Peki videolarınızı yayınlamış olduğunuz youtube hesabınızı herhangi bir sebepten dolayı kapatmak istediğinizde neler yapabilirsiniz? Youtube hesabınızı nasıl silebileceğinizi aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

Youtube kanalı kapstma işlemleri bir çok kullanıcı tarafından bilinmemektedir. Eğer youtube kanalınız kaldırmak istiyorsanız birazdan resimli olsrak anlatacağımız adımları takip ediniz;

Youtube hesabınıza silebilmek için ilk önce kanalınıza giriş yapınız. Youtube hesabınız gmail adresiniz üzerinden yönetilmektedir. Youtube sayfasına girdikten sonra sağ üst köşede yer alan Oturum aç yazısına tıklayınız. Bu bölümde ise kapatmak istediğiniz youtube kanalına ait gmail adresinizi ve şifrenizi giriniz.

Youtube hesap kapatma

Youtube hesap kapatma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki işlemden sonra youtube hesabınıza giriş yapmış olacaksınız. Gmail hesabınız ile giriş yaptığınızda otomatikmen youtube hesabınız da açılacaktır. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede hesabınıza ait küçük bir resim göreceksiniz. Bu resme tıklayınız. Karşınıza açılır bir menü gelecektir. Açılan menü içerisinde aşağıda kırmızı işaretle gösterdiğimiz yere tıklayınız.

Youtube hesabı nasıl kapatılır

Bu işlemden sonra youtube hesap ayarları sayfasına ulaşmış olacaksınız. Hesap ayarları başlığı altında bulunan Genel Bakış seçeneğine tıklayınız. Açılan bölümden ise Gelişmiş yazısına tıklayınız.

Youtube hesap silme

Yukarıdaki işlemden sonra youtube kanalınızı kaldırmak için son adıma gelmiş olacaksınız. Açılan sayfanın en alt kısmında bulunan “Kanal Sil” yazısına tıklayınız. Bu işlem sırasında youtube sizden tekrar hesabınıza ait şifrenizi isteyebilir. Daha sonra silme işleminden emin olup olamadığınızı sizlere soracaktır. Bu onayı da verdikten sonra youtube kanalınız silinmiş olacaktır.  

Youtube hesap silme

Şunu hatırlatma ta fayda vardır. Youtube hesabınızı kaldırmanız gmail hesabınıza herhangi bir zarar vermemektedir.


Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 14:22

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak