Zoom kendi kendine kamera açılıyor

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Zoom sürekli kendi kendine kamera açılıyor hatası alanların öncelik sıralamasını belirlemesi gerekebiliyor. Kendiliğinden açılan kamera çözümünde önerilere bakınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çok fazla kullanıcı tarafından tercih edilmesine rağmen zaman zaman kullanıcıları bazı hatalarla karşılaşmaktadır. Bu hatalardan biri olan istem dışı kamera açılımı, çok fazla soruna neden olmaktadır. Toplantı veya ders anlatımı sırasında bir anda açılan kameralar kullanıcıların korkulu rüyası haline gelmekle birlikte kullanıcıların uygulamaya olan güveninde sarsılmaya neden olmaktadır. Bu kamera açılmaları sıklaştığında kullanıcının kullandığı cihazın kamerasını örtmek veya uygulamayı kapatmak dışında bir seçeneği kalmıyor.

Zoom kendi kendine kamera açılıyor, telefonda veya tablette aynı nedenlerden ortaya çıktığı düşülen ve belki virüs bulaşmasından dolayı incelenmesi gerekebiliyor. Burada kullanılacak koruma uygulamasındaki yetki ayarının belirlenmesi ile izinsiz işlem engeli yapılacaktır.

Yapılan araştırmalara göre nadir bir şekilde görülen bu istemsiz kamera açılımı bu hatayla hiç karşılaşmayan bireylerde bile uygulamaya karşı güvensizlik duygusu oluşmasına neden olduğu tespit edilmiştir. Nadir görülen bu sistemsel hatanın büyütülmesinin en büyük nedenlerinden biri uygulamanın bireysel şahsi görüşmelerle birlikte önde gelen şirketlerin toplantılarına da ev sahipliği yapmasıdır. Küçük hataların göz ardı edilmediği bazı görüşmelerde beklenmedik ani bir kamera açılımı büyük sorunlar doğura bilmektedir.    

   

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zoom kendiliğinden kamera açılıyor sorunu

Ülkemizde ve dünyada pandemi ilan edilmesiyle birlikte, çoğu öğrenci Zoom platformunu kullanmaya başlamıştır. İlkokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine ve bu öğrencilerin öğretmenlerine kadar birçok insan bu platformu kullanmaktadır. Ülke genelinde bir uygulamanın bu kadar kullanılması sebebiyle birçok sorun da oluşmaktadır. Bu sorunların en büyük sebebi, platforma aynı anda bu kadar çok insanın girmesidir. Yoğunluk, beraberinde birçok sorunu getirmektedir. Sebeplerden biri de uygulamanın ayarlarında bir değişiklik yapılması gerekmesidir. Sizler de yaşadığınız sorunla ilgili internetten bilgi alabilirsiniz.

  1. Buradaki genelde veya yoğunluk zamanlarında görülme durumuda mümkün. Öncelikle kameranın izinlerine ve kullanılan versiyonun yerine eski olanlardan biriyle test edilmesi gerekebilir.
  2. Koruma tarafında bir şey kullanmıyorsanız kullanmanızı öneririz. Eset olabilir ve kullananlar aygıt izinlerini yapılandırabilir.
  3. Zoom’ un kaldırılıp yeniden kurulumu ve devam ediyorsa önceki bir kaç versiyonu yükleyerek deneyelim. Uyum sorunu ile karşılaşma durumunuz olabilir.
  4. Oturumunuzu çıkışa atıp tekrar girin veya başka bir hesap ile deneyebilirsiniz.
  5. Güncel programlarla virüs taramasını başlatınız.
  6. Çakışan benzer uygulamaların devre dışı bırakılması veya kaldırılmasını öneriyoruz.

Zoom ayarlarınızı değiştirmeniz gerekebilir

Kamera hatasını sizler de yaşıyorsanız, bu makaleyi okumaya devam ediniz. Zoom uygulamasına girdiğinizde kameranız kendiliğinden açılıyorsa, ayarlarınızda bir değişiklik yapmanız gerekir. Platformuna girerek ayarlar seçeneğine tıklayınız. Bu başlık altında yer alan alt başlıklardan video seçeneğine tıklayarak “Turn off my video when joining meeting” butonunu aktif ediniz. Bu şekilde sorununuz çözülmüş olacaktır. Bu seçeneğin toplantıya veya derse girmeden aktif edilmesi gerekir.

Zoom platformuna mobil cihazlarınızdan giriş yapıyorsanız, bu ayar daha farklı şekilde yapılmaktadır. Zoomda toplantıya veya dersinize girdiğinizde, sol alt kısımda bulunan mikrofon işaretinin üzerindeki ^ simgesine tıklayınız. Karşınıza çıkan seçeneklerden en altta yer alan “Audio Settings” başlığına tıklayınız. Ayarlar bölümü açıldığında 2. alt başlık olarak “Video” yazısı çıkacaktır. Buranın en altında yine “Turn off my video when joining meeting” butonunu aktif edebilirsiniz. 

Sıkıntı çekiyorsanız, yukarıda anlattığımız şekilde sorununuzu çözebilirsiniz. Bu platformun bu kadar aktif kullanıldığı bu günlerde, sorunun en kısa zamanda çözümü, sizlerin hayatını kolaylaştıracaktır. Artık kameranız açılmayacak, sizler de zor durumda kalmayacaksınız.  

Zoom kendi kendine kamera açılıyor


Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2021, 16:10

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak