Android RAMPage açığı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google tarafından geliştirilen Android sistemi gün geçtikçe her alana yayılıyor. Televizyon, tablet, akıllı ev sistemleri, cep telefonları ve akıllı cihazlar. Ama açık kaynaklı bir yapıya sahip olduğundan güvenlik açıkları görülmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Türkiye’ de ve yurt dışındaki ülkeler de en çok kullanılan işletim sistemi Android olmaktadır. Ancak bir taraftan da en fazla sorun yaşanılan ve en çok hatası olan da yine Android işletim sistemi olmaktadır. Bir çok sorun olduğu gibi bir de RAMPage sorunu ortaya çıkmıştır.

Android ara ara virüs bulaştı şeklinde şikayetlerde alabiliyor. Android kullanan cihazlara sıkıntı yaşatan ve yeni güvenlik açığı olarak ortaya çıkan bu sorun Android kullanan kişileri de endişelendirip tedirgin etmektedir. RAMPage yüzünden DRAM da sıkıntı olmaktadır.

Android RAMPage açığı

Yeni Android virüsü 

DRAM sıkıntısı: Bu açık garip bir şekilde üniversite de araştırma görevlileri olan bir grup tarafından ortaya çıkarılmıştır. Bu açık, DRAM üzerine saldırmakta ve buraya sorunlar çıkartarak zarar vermektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DRAM: Açık olarak dijital rastgele erişimli bellektir. En yaygın ve bilineni RAM’ dır. DRAM başka belleklere göre daha ucuz olduğu için tercih edilmektedir. Araştırma görevlisi olan grup yazmış olduğu bildiri de’ tüm savunmaları atlatan, hiç bir şey karşısında duramayan ve bir root istismarı olarak kullanıcıların karşısına çıkmaktadır’ açıklamasını yaparak kamuoyuna bilgiler vermektedir. Android kendi açığını tespit edememektedir bunu ortaya çıkaran da belirli bir grup olmaktadır. Android bu konu hakkında kullanıcılarını aydınlatacak ya da bilgilendirecek açıklama yapmamıştır. Kullanıcılar doğru ya da yanlış olup olmadığı hakkında açıklama yapılmasını beklemektedir.

Güvenlik meselesi: Üniversitesi araştırma görevlisi olan bu grup sadece sorunu bulmak ile kalmayıp üstüne bir de bu sorun nasıl halledilir onu da söylemektedir. Teknoloji haberleri


Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 01:46

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.